Shu 7581 - 2002

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 09.12.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [302] A 5176x
Shu 7581 - 2002
Shu 7581 - 2002 Shu 7581 - 2002 Shu 7581 - 2002
Shu 7581 - 2002 Shu 7581 - 2002

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy: , ,

Popis:

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”.

Čaj bol skladovaný po celú dobu v provinci Guangzhou, bol premiesteny na ostrov Taiwan v Júli 2013.

7581 je číslo a označenie receptu pochádzajúceho z Kun Ming Tea Factory, podľa ktorého sa tento čaj vyrába od roku 1975. 75 označuje rok začatia používania tejto receptúry, 8 označuje kvalitatívnu triedu čajových lístkov, ktoré sú v tomto prípade väčšie s prípadnými stonkami, a jednotka je označenie Kunmingskej továrne CNNP

Tento ročník 2002 je veľmi odlišný od ročníka 1998, čajové lístky sú oveľa väčšie, chuť čaju je ako keby sheng a shu spolu. Rozdiel v použitom materiali bol zapríčinený aj veľmi nestálym pu-erhovým trhom v rokoch 2000 - 2004.


  •   Počet zobrazení: 5176  


Ondřej
11.12.2013 15:37:18
Ondřej

Shu a Sheng dohromady

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čaji z roku 2002 má větší a pestřejší barvu lístků. Některé jsou světlejší, jiné tmavší. O 4 roky starší 7581 má již kompaktnější strukturu typického Shu a barva je stejnoměrná – tmavě hnědá. Nelze si tedy tyto dva čaje splést.
Po opláchnutí voní čaj zprvu oříškově, pak vůně přechází do ovocných tónů.
Čaj je méně lisovaný a kousek se rozpadá hned při zalití, proto nechávám první nálev jen 10s. Chuť je oříšková s dřevitými tóny. Zemitost je velmi jemná. V dozvuku je svíravost se sladkým koncem.

Po prvním nálevu je čaj v konvičce již rozpadlý na jednotlivé lístky. Ty jsou opravdu veliké a v celku. Ve vůni již není téměř žádná zemitost. Převládá ovocná vůně přezrálého ovoce s oříšky.
Druhý nálev nechávám pouze 7s – čaj velmi intenzivně prohřívá spodní dantien. Teplo pak příjemně stoupá vzhůru do hrudi. V ústech zanechává příjemný, nasládlý pocit – Hui Gan jako u Shengu.

Třetí nálev 12s – nemůžu se nabažit vůně spařených lístků. Baví mě ten přechod mezi jemnou zemitostí a ovocností. Lístky v konvičce také vypadají jako hodně starý Sheng. Zajímavý je dozvuk čaje po třetím šálku – je v něm jistá zemitost v kombinaci se sladkým Hui Ganem. Energie už dorazila k hlavě.
Od 6. nálevu v chuti dominuje dřevitá chuť bambusu a čaj slábne. 4g na 150ml není mnoho.

Velmi překvapivý čaj a s cenou $25 za 250g cihličku je to moc dobrý a zajímavý čaj.

4g na 150ml – oplach – 10/7/12/20/25/30/40/50


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5
3.5 stars 1 hodnocení

sladkastá, bohatá, hutná chuť nastupuje už od začiatku, pri druhom nálevu vystupuje do...

Lao Banzhang 2013

Lao Banzhang 2013
5.0 stars 2 hodnocení

Lao Banzhang is the pu-erh that you will pay the most money for and the pu-erh that you...

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Zpracování: přerušení oxidace, rolování, sušení na slunci, vlhčení, lisování provedené...

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
3.0 stars 1 hodnocení

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from...

1998 CNNP Youle Qiaomu

1998 CNNP Youle Qiaomu
0.0 stars 0 hodnocení

"Youle qiaomu" is custom-made product from Kunming TF. The Maocha came from Youle...

Ya Bao

Ya Bao
0.0 stars 0 hodnocení

Čajové pupeny zpracované jako puerh. Tyto malé čajové pupeny pocházejí z...


Citace - Pu-erh


„Kyselost Raw Puerhu je většinou způsobena neadekvátním odvětráváním po procesu rolování nebo po lisování čaje do koláčů, kdy byly okamžitě vystaveny na slunci.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q787] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pokud vám nějaký úspěch dá jistý pocit nadřazenosti, více úspěchů vám dodá větší pocit nadřazenosti. Když už jednou získáte pocit nadřazenosti, budete o sobě mít představu, která vytváří velikou překážku. Jak můžete dosáhnout stavu prázdnoty mysli? Musíte zesílit své rozhodnutí a sklonit se před všemi věcmi, vždy se držte v pozadí ve vztahu k ostatním a myslete si, že v žádném případě nejste tak dobří jako druzí, pak se můžete zbavit pýchy a pocitu nadřazenosti.“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q733] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy