2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 15.02.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [146] A 4406x
2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g 2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g 2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g 2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Mang Fei mountain, Yong De area, Lincang county, production: 04/2012

Výrobce: Tian Chi Pin Ming

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl použit časně jarní materiál z čajovníků starých 80-300 let. Mangfei je jedna z vysokých hor Yongde. Byl použit tradiční proces „sha-qing“ (kill-green) v pánvi wok, sušen na sluníčku a poté pečlivě lisován do 400g koláčů. Vůně suchých lístků je silná a skvělá. Čajová polévka je žlutě zelená, jiskřivě průzračná a voňavá. Chuť je plná, silná s rychlým huigan. Na jazyku zanechává květinově nasládlou chuť. Tento čaj zanechává v ústech příjemný chladivý efekt, jako kdybyste se přenesli na horu Mangfei pokrytou mlhou.


  •   Počet zobrazení: 4406  


Ondřej
06.03.2013 14:26:41
Ondřej

Čaj z hory pokryté mlhou

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Koláč je volněji lisován. Nálev má lehce kouřový nádech. Zanechává v ústech nasládlou chuť. Huigan je opravdu rychlý. Zajímavý je ten chladivý efekt, zvláště když si představíte horu pokrytou mlhou. Je to silně povzbuzující čaj. Velmi chutný. 400g koláč poskytuje hodně materiálu a cena $18,50 je též příznivá. Velmi doporučuji.

Gaiwan 140ml, 7g čaje, oplach 10s, první nálev 15s/5s/10s/15s/20s/25s/35s


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Ondřej
06.03.2013 14:27:22
Ondřej

Zkoušel jsem najít fotku hory Mang Fei, Yong De county of Lincang, ale bohužel nic. Na google maps je hora asi zde: http://goo.gl/maps/fTzbR, ale není tam žádná fotka. Asi nezbude než se tam vypravit :-)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti...

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
5.0 stars 1 hodnocení

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) ...

Lao Banzhang 2013

Lao Banzhang 2013
5.0 stars 2 hodnocení

Lao Banzhang is the pu-erh that you will pay the most money for and the pu-erh that you...

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor Pu-Erh
0.0 stars 0 hodnocení

Podzimní sklizeň z čajovníků věku 60-200 let rostoucích ve vesnici Bang Ma (poblíž...

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea 500g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...

2010 Yunnan Yin Hao Xiao Yuan Cha- Raw

2010 Yunnan Yin Hao Xiao Yuan Cha- Raw Organic Small Iron Cake (930)125g
3.0 stars 1 hodnocení

This nice small cake is made from early spring Wuliangshan and Lincang material. Many...


Citace - Pu-erh


„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q789] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj, který je sklízen v létě, je často označován jako Yu Shui Cha a takový čaj nemá vysokou kvalitu. V období dešťů je úroveň slunečního záření srovnatelně nižší, a většinou tedy není možné sušit čaj na slunci. K sušení se pak používají kamna na dřevo. To pak může vytvářet kouřové aroma a chuť. To s časem odezní, ale ne úplně, tedy kouřový čaj, který jste neviděli vyrábět je nejlépe odložit.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q786] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy