2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake

4.7 stars  4.7  3 hodnocení  Přidáno 15.05.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [186] A 9777x
2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake 2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake 2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake 2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake 2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2002

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna v sobě spojuje uhlazenou vyzrálou chuť s květinovým / kafrovým aroma. Čaj byl lisovaný tradiční metodou kameny a byl uložen v horkém a vlhkém Jing Hong až do roku 2011, kdy byl přesunut do Kunmingu. Pěkný, vlhčeji uložený čaj s vyzrálejší chutí. 380g koláč.


  •   Počet zobrazení: 9777  


Ondřej
17.05.2013 15:17:24
Ondřej

Vlhké zrání

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Vůně je opravdu zemitá s lehkým ovocným nádechem. Chuť je překvapivě vyvážená. Na to, že se jedná o puerh, zrající ve vlhkém prostředí, je chuť příjemně vyvážená, povznášející. Pěkně se zde spojuje země a nebe. Určitě stojí za ochutnání, osobně zvažuji koupi celého koláčku. Cena není tak vysoká bereme-li v úvahu stáří čaje: 25g - $8, 380g - $53


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

sypalino
23.05.2013 09:51:19

Ancient Spirit

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Velmi dobrý, již dosti vyzrálý čaj. Vlhké skladování je v chuti znát, ale mám pocit, že nejvíce se projevilo při první přípravě. V dalších už tolik ne, zřejmě vlhkost ze vzorku vyvanula. Nálev je krásně plný, vůně je intenzivní ovocná, mísící se s vyzrálostí/zemitostí.
Čaj se opravdu krásně pije, vzorek zmizel velmi rychle. Rozhodně stojí minimálně za ochutnání.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

massilia
15.02.2014 12:08:04

Příjemně vyzrálý yiwu koláč

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Velmi dobrý sheng puerh, hlavně, co se týká poměru cena/výkon. Vlhčí skladování je na chuti znát, ale nijak extrémně. Přesto se mi zdá, že oproti některým ostatním čajům z yiwu podobného stáří (oba big tree yiwu z pu-erh.sk nebo 2003 arbor hundred mark), které jsou v současné době dostupné na trhu, nenabízí tak bohaté chuťové textury a místy malinko drhne na jazyku. Možná by prospělo nechat jej ještě pár let odležet. Ve prospěch tohoto čaje ale hraje cena, která je oproti zmiňovaným čajům prakticky třetinová.Každopádně doporučeníhodný čaj s typickými yiwu kvalitami.

5g na dcl vody, oplach, poté 15/5/10/15/20/30/40/50/60/90 s.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Tomáš
22.05.2013 13:01:40

Velmi pěkně vyzrálý Pu-Erh za dobrou cenu. Vlhké zrání je znát, ale není vůbec na škodu, čaj je dobře vyvážený a chuťově hezky plný. Myslím, že akorát na popíjení, nevím kam se posune dál, ale takhle mi vyhovuje. Doporučuji

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano +1 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Ondřej
07.10.2013 09:59:28
Ondřej

Přidal jsem fotky "Ancient Spirit" – po smršti mladých shengů jsem potřeboval něco vyzrálého a opět mne nezklamal :)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
21.08.2014 09:31:10

Více jak po roce, co jsem pořídil jeden koláč, jsem se rohodl do něj dloubnou, abych zjistil, jak se vyvíjí. Vlhké skladování se z chuti prakticky vytratilo, čaj chutná velmi dobře, lehce vyzrále, ovocně, jednotlivé nálevy jsou dosti plné a chuťově vyvážené, jen malinko je ještě cítit drsnost na jazyku. Spařený list voní krásně intenzivně ovocně. Nálej je světle hnědý. Výdrž mi ale přišla slabší, cca kolem pátého nálevu začínají nálevy dosti slábnout, což se dá ale docela napravit prodložením délky louhování. Příprava: cca 6g/ 100 ml yixing oplach 10s/15/10/20/25/30/35/45/60/90

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
26.10.2015 10:38:20

Po více než roce od poslední ochutnávky se čaj moc nezměnil, suchý list voní příjemně vyzrále, při příprave se v prvních třech nálevech objevuje hořkost, později se čaj usadí a nálevy jsou vyrovnanější. Chuť je typická yiwu, ovocná s vyzrálostí. příprava: 6g/100 ml yixing oplach 10s/15/10/25/35/45/60/90

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Ondřej
07.12.2015 12:38:27
Ondřej

O víkendu jsem si dal Ancient Spirita a bylo to přesně jak si psal v posledním komentáři. Čaj krásně, ovocně voní. V prvních 3-4 nálevech je pořád velmi málo cítit vlhké uložení. Už je to jen taková hranka, nebo spíš jen hořčí vlnka v dozvuku. Chuť pěkně ovocná, sílu má. Dal jsem si víc čaje než ty, tak 12g na 150ml. Dělal jsem krátké nálevy 10 až 15s. Kolem 6. nálevu to padá, a pak jsem je výrazně prodlužoval. Prolil jsem čajem 2 litry vody. Spokojenost.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
4.5 stars 1 hodnocení

Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl...

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick
4.0 stars 1 hodnocení

Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní...

2006 Bailong TF Jinggu "Da Bai Hao" 357g

2006 Bailong TF Jinggu "Da Bai Hao" 357g
0.0 stars 0 hodnocení

Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...

2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing

2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Výslovnost: Pu-lang Šan Banpen Čaj Šeng Ping ČchaPu'erový koláček o klasické...

2007 Yong Pin Hao Spring Yiwu Zheng Shan

2007 Yong Pin Hao Spring Yiwu Zheng Shan
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce: Yong Pin Hao adhere to the traditional process since its foundation...


Citace - Pu-erh


„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q789] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Co se týká toho, že „fyzická forma nemá žádnou takovou formu“ a „věci nemají žádnou takovou věcnost“, znamená to, že fyzická forma a věci se brzy rozpadnou a nakonec se vrátí do nicoty. To je pozorný vhled neboli porozumění. Jakmile porozumíte, přirozeně se odpoutáte od iluzí, takže klamy a nahodilé představy spontánně zmizí, aniž by musely být odstraňovány. Protože myšlenky v mysli jsou všechny prázdné, říká se, že člověk „pouze vidí prázdnotu“. Toto je záležitost transcendentálního vědění, ne klapání mlýnku vyznávajícího tichotismus.“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q726] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy