Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second Flush 2013

2.5 stars  2.5  1 hodnocení  Přidáno 13.08.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [246] A 3258x
Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second Flush 2013
Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second Flush 2013 Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second Flush 2013

Druh: Červený čaj

Země: Indie

Oblast: Darjeeling

Sklizeň: červen 2013

Prodejce: obchodcajem.net

obchodcajem.net

Tagy:

Popis:

Nádherně zpracovaný celolistový čaj z kultivaru Pb312. Velmi ojedinělá záležitost z této zahrady, které se vyprodukovalo pouze 9 kg.


  •   Počet zobrazení: 3258  


Ondřej
16.09.2013 14:26:13
Ondřej

Druhá sklizeň - nic moc

5 stars 2.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Suchý čaj voní pěkně, čerstvě. Listy jsou také pěkné. Je tam mnoho pupenů. Spařené lístky obvykle voní po přezrálém ovoci, ale v tomto případě není vůně nějak intenzivní, výrazná ani sladká. Chuť čaje není nijak výjimečná, ani není špatná. Lze poznat, že je to DJ, ale žádná sláva.
V porovnání s DJ Thurbem Wonder Delight SF není Jungpana Wonder Delight SF hořká. Lze louhovat déle a získat tak výraznější chuť. Čaj má pak celkem sílu, ale celkovému slabšímu dojmu to moc nepomůže.
Cena byla dosti vysoká a rozhodně kvalita letošní SF neodpovídá ceně čaje – 245Kč za 50g. Z letošních druhých sklizní mi zatím nejlépe chutnal Sikkim, který byl z nich nejlevnější.


5g, gaiwan 170ml, voda 100°C – 20s/10/15/20/30


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Červený čaj

2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha

2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské...

2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red

2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea
4.0 stars 1 hodnocení

This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest....

2014 Červený čaj z Čang-pching (

2014 Červený čaj z Čang-pching ( Zhangping Hong Cha )
5.0 stars 1 hodnocení

Neobvyklý ale vynikající červený čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Jedná se o čaj...

2014 China Guang Dong Ying De Hong Cha

2014 China Guang Dong Ying De Hong Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Tradičně a kompletně ručně zpracovaný červený čaj z původních zahrad. Dobře tvarovaný...

Sikkim Temi FTGFOP-1 Second Flush 2013

Sikkim Temi FTGFOP-1 Second Flush 2013
4.5 stars 2 hodnocení

Výborný čaj z jediné zahrady v Sikkimu, rozprostírající se v okolí vesnice Temi, v...


Citace - Červený čaj


„Označení výrobku First Flush Darjeeling (první sběr po zimní přestávce) pocházejícího z této oblasti vytvářejí světlý nápoj, Second Flush Darjeeling (druhý sběr) tmavý, není ale tak intenzivně zabarvený jako čajovníkové listy z Assámu.“

povidani_o_caji_jozef_augustin
Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q313] [s42]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q143] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy