Jujube Fragrance in Pu-erh


zizyphus-jujuba-blanco1-59-original
The fruits and seeds are used in Chinese and Korean traditional medicine, where they are believed to alleviate stress, and traditionally for antifungal, antibacterial, antiulcer, anti-inflammatory, sedative, antispastic, antifertility/contraception, hypotensive and antinephritic, cardiotonic, antioxidant, immunostimulant, and wound healing properties


Zdroj Web: Jujube Fragrance in Pu-erh[online]. WikiPedia. Dostupné z WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/Jujube>. [q906] [s96]




Čaje - Pu-erh

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea 500g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...

2005 Xiaguan Yushang Tuo

2005 Xiaguan Yushang Tuo
2.5 stars 1 hodnocení

Tato 200g tuo [čaj ve tvaru hnízda] z Xiaguan Tea Factory byla uložena v suchém...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)
4.0 stars 1 hodnocení

Čaj byl vyroben ve středních až pozdních 80-ých letech. Tyto koláče byly uloženy po...

2006 Bailong TF Jinggu "Da Bai Hao" 357g

2006 Bailong TF Jinggu "Da Bai Hao" 357g
0.0 stars 0 hodnocení

Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw Puerh Tea 100g
4.2 stars 2 hodnocení

Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin:...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q340] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy