Gao Shan Zhai 2012 Spring

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 12.11.2015 uživatelem sypalino, Stav čaje: [456] A 2934x
Gao Shan Zhai 2012 Spring
Gao Shan Zhai 2012 Spring Gao Shan Zhai 2012 Spring Gao Shan Zhai 2012 Spring

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2012

Datum výroby: 2012

Výrobce: Tea Urchin

Prodejce: Tea Urchin

Tea Urchin

Popis:

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of early Spring 2012 maocha. This Gao Shan Zhai 高山寨 puerh cake is pressed from un-pruned 300 year old trees and has amazing chaqi that is almost euphoric. It also has great endurance, lasting for 15+ infusions. The wet leaves give off a sweet, light, floral fragrance, the liquor is a clear bright yellow. Look out for the ethereal huigan that rises into the nasal cavity. Completely hand processed according to traditional methods and stone pressed in Yiwu. Only 42 cakes made. Buy together with our 2011 Autumn Gao Shan Zhai for a vertical tasting.


  •   Počet zobrazení: 2934  






Čaje - Pu-erh

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
5.0 stars 1 hodnocení

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) ...

2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g

2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g
3.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: This brick was stored in Kunming since 2006, it was made by using...

ManSa 2013 - blind tasting set 7

ManSa 2013 - blind tasting set 7
4.5 stars 1 hodnocení

kvetová, miestami medová, omamná vôňa, chuť taktiež prechádza do medových, sladkastých...

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný...

2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"

2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce: This is produced by the Jinuo Mountain tea factory of Xi Shuang...

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro příslušníky národnosti Bai a Nasi i pro Tibeťany, kteří měli na čajové cestě nejvíce karavan, byl čaj základní potravinou. Potřebovali 6 měsíců, aby urazili cestu tam a 6 měsíců na cestu zpátky. Celý rok na jedno putování v mimořádně nebezpečných přírodních podmínkách. O útocích zlodějů a divokých zvířat nemluvě. Tibeťané a také Baiové a Nasiové skutečně riskovali životy, aby vybudovali prastarou čajovou stezku. Naše dějiny jsou psané kopyty jejich koní.“

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q413] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy