2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [440] A 5951x
2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g - Srovnání 2013 ChawangPu Zhang Lang BaDa - 2015 ChawangPu BaDa 2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g - Srovnání 2013 ChawangPu Zhang Lang BaDa - 2015 ChawangPu BaDa 2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g - Srovnání 2013 ChawangPu Zhang Lang BaDa - 2015 ChawangPu BaDa

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Čajovna Scivias Telč

Čajovna Scivias Telč

Tagy: , , ,

Popis:

Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití tradičních postupů (pražení na pánvi, sušení na slunci. Čaj je produkován menším producentem, který čaj osobně zakoupil ve vesnici Zhang Lang od dvou Bulangských rodin koncem března, tedy z jarní (nejžádanější) sklizně. Díky osobnímu přístupu dohlížel na šetrné zpracování čajových lístků a stejně tak na lisování, které proběhlo tradičně kamennou formou. Čajové lístky byly sklízeny ze stromů z lesního porostu a volně rostoucích čajovníků starých přibližně 50-80 let. Koláč je volněji lisovaný, jsou vidět skutečně krásně zpracované celé lístky s houževnatými tipsy.

Již suché lístky vydávají velmi příjemnou aromatickou vůni. Spařené lístky jsou mnohem intenzivnější ve vůni, aroma je bohaté s tóny lesního ovoce a náznakem citrusů. Chuť je silná, výrazná, plná, je cítit zřetelná svíravost typická pro mladé sheng puerhy. Celkově se jedná o velmi příjemný mladý puerh z pohoří Bada


  •   Počet zobrazení: 5951  


Ondřej
27.10.2015 17:29:19
Ondřej

2013 ChawangPu Bada

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento čaj pochází z vesnice Zhang Lang. Jde o 50-80 let staré arbor stromy. Čaj je velmi pěkně zpracovaný. Obsahuje velké množství pupenů.

Nálev je jiskrně průzračný.

Vůně spařeného čaje je medově-ovocná. Chuť čaje má bylinný, sladký charakter. Chuť je hodně podobná Lao Yu 2013, které je také z oblasti BaDa.

Jde o 2,5-letý čaj (jaro 2013 - podzim 2015). Ve srovnání s 2015 BaDa ChawangPu je barva nálevu 2013 jen o trochu tmavší. Rozdíl v chuti proti 2015 není moc veliký. V testru vycházejí čaje dosti podobně. 2013 má více karamelovou chuť.

Dva koláčky jsem koupil na jaře 2015 za $16, nyní už je vyprodán.

 Srovnání 2013 Bada Pu-erh.sk - 2013 ChawangPu BaDa Zhang Lang -  2015 ChawangPu BaDa Old Trees

Srovnání s 2013 Bada Pu-erh.sk s 2013/2015 Chawangpu Bada v podstatě není možné. Čaj z pu-erh.sk je diametrálně odlišný. 2013 Bada Pu-erh.sk je Gu Shu materiál - divoké čajovníky a stromy jsou výrazně starší. V prvních nálevech je „slovenská“ BaDa výrazně hořká. Jde o tu dřevitou hořkost divokého listí. Sladkost přichází až v pozdějších nálevech. Po porovnání v testrech si pak v BaDách z Chawangu o hořkosti nedovolím téměř psát (i když tam je, ale velmi jemná). 2013 Bada Pu-erh.sk je super čaj. Cenovka je samozřejmě také v jiném pásmu: €49,80 za 250g koláček (10/2015) Já kupoval v lednové slevě za €29. Ať žijí akce!


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2006 Haiwan Certified Organic Pasha

2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od podejce:Tall and straight forest - Meng Pasha Pasha in the Aini language...

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4
4.5 stars 1 hodnocení

bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením...

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...

2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g

2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g
3.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: This brick was stored in Kunming since 2006, it was made by using...

2005 Xiaguan Jia Ji Raw Tuocha

2005 Xiaguan Jia Ji Raw Tuocha
4.0 stars 1 hodnocení

Klasická "Jia Ji" receptura! Tato tuocha byla lisována v roce 2005 a...


Citace - Pu-erh


„Píchání, brnění nebo znecitlivění
Ancinet tea trees – staré čajovníky jsou všechny stromy starší 100 let. Jejich schopnost odolávat přírodním problémům - nemocem či zamoření je přirozeně vysoká. Tento druh čajovníku existuje v tomto přírodním prostředí po tisíce let. Tyto stromy jsou všechny extrémně odolné a prostředí, ve kterém rostou, bylo převážně ponecháno beze změny. Čajoví farmáři nemají žádný důvod používat agro-chemii. Pokud však takové chemikálie byly přeci užity, bude to trvat 7 až 10 let než se všechny zbytkové chemické látky vytratí, tak aby byl čaj zase pitný. “

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q783] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť.“

Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q416] [s35]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy