2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng

3.5 stars  3.5  1 hodnocení  Přidáno 21.03.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [158] A 4877x
2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng
2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng 2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng 2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng

Druh: Zelený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 20.2.2013

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy:

Popis:

Třída: AA+
Kultivar: Yunnan Da Ye
Oblast: Si mao, Yunnan
Charakteristika: výtečný yunnanský zelený čaj produkovaný z velkolisté variety yunnanského čajovníku, celistvý středně dlouhý list velmi vysoké kvality, zelenavý nálev příjemně silné, harmonické, charakteristicky svěží chuti s květově nasládlými tóny.


Příprava:

5g/dcl, 80°C voda, louhovat 25/30/45/60s, lépe je použít chladnější vodu a delší louhování


  •   Počet zobrazení: 4877  


Ondřej
27.03.2013 11:27:36
Ondřej

Yunnanské jaro 2013 podruhé – Mao Feng AA+

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Yunna Mao Feng je čaj třídy AA+. Lístky jsou větší, některé nejsou rolované. Po namočení je patrný větší podíl zahnědlých lístku, což u Long Mei, ktery je třídy AAA, není. Používám chladnější vodu - cca 70°C a první nálev louhuji 30s. Nálev je čirý, zelenkavý. Vůně je čerstvá, květinová, nasládlá. V porovnání s Long Mei ze stejné zásilky, který je o 30Kč dražší, není výraznější rozdíl v chuti. Jen ty hnědé lístky, tedy mu dávám o 0,5 hvězdičky méně. 30Kč rozdílu v ceně je dle mého názoru odpovídající. Stále je to výborný čaj. Zakoupeno za 197Kč/100g. Letošní první sklizeň yunnanských zelených čajů se opravdu povedla.

7g na 170ml -70°C – 30/35/40/50/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

2012 Yunnan Green Tea Chun Jian

2012 Yunnan Green Tea Chun Jian
0.0 stars 0 hodnocení

Chun Jian (春尖) –Tento zelený čaj pochází z oblasti Simao a byl sklizen v půli března....

2014 Yunnan Simao Huoqing Green Tea

2014 Yunnan Simao Huoqing Green Tea
4.0 stars 1 hodnocení

Jaro přišlo tento rok do Yunnanu brzy. A také čaje z pravidelné jarní sklizně se letos...

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...

2014 Yunnan Zao Chun

2014 Yunnan Zao Chun
4.0 stars 1 hodnocení

"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z...

2013 Yunnan Simao Premium Green Tea "Gao

2013 Yunnan Simao Premium Green Tea "Gao Shan Yin Ya"
4.0 stars 1 hodnocení

This is one of the best quality green tea which is produced in Yunnan province. First...

Kabusé Okuyutaka 2012

Kabusé Okuyutaka 2012
4.2 stars 2 hodnocení

Balenie: vákuové, 50 gramov, balené v Japonsku Čajík je originálne balený v...


Citace - Zelený čaj


„Antioxidanty v zeleném čaji mohou pomoci prevenci a snížení obtíží při reumatické artitídě, tak alespoň uvádí studie CWRU School of Medicinem uveřejněná 13.dubna 2005 ve vydání magazínu Proceedings of the National Academy of Sciences.“

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q160] [s35]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy