NaKa 2013 autumn

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 12.02.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [327] A 5614x
NaKa 2013 autumn
NaKa 2013 autumn NaKa 2013 autumn NaKa 2013 autumn
NaKa 2013 autumn NaKa 2013 autumn NaKa 2013 autumn
NaKa 2013 autumn NaKa 2013 autumn NaKa 2013 autumn
NaKa 2013 autumn NaKa 2013 autumn NaKa 2013 autumn

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: podzim 2013

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy: , , ,

Popis:

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný zber. Veľmi povzbudivý čaj aj napriek jeho ohromnej sile prináša do mysle kľud a meditatívný pokoj. Sladkastá a veľmi príjemná dochuť. Krásne spracované čajové lístky sa nedajú prehliadnuť, silné a tučné stonky, žilnaté lístky nasvedčujú, že toto je ozaj vysokohorský gušhu (200-500 ročné čajovníky) pu-erh.


  •   Počet zobrazení: 5614  


Ondřej
25.02.2014 18:16:00
Ondřej

Podzimní, ale přesto výborná NaKa 2013

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

Začnu od konce. Když jsem si po čajování vyrovnával použité čajové lístky na talíř k focení, moc jsem jich v konvičce nenašel. Byl to samý pupen nebo vrcholový stonek. A bylo jasno, kde se vzala ta ohromná výdrž a energie… ;-)

První nálev se po několika minutách zakalí, což je první dobré znamení „vydatnosti“ čaje.

Druhý nálev je výrazně aromatičtější – květiny, med. I svíravost je výraznější, přesto stále příjemná. Pocit sucha na jazyku s příjemnou trpkostí v ústech. Po polknutí se do úst vrací intenzivní sladkost.

Čaj obsahuje velké množství pupenů a má velkou energii. Prohřívá žaludek a současně mi hlava bzučí jak včelí úl :-) Čaj má velmi intenzivní sladký dozvuk v ústech. Při polknutí se zintenzivní pocit sladkosti, který se vrací z krku do úst.

Po 5 šálcích jsem si dal pauzu a šel se projít se psem. Byla to příjemná klidná procházka.

Hořkost je pěkně vyvážena se sladkostí a svíravostí. Čaj se dobře pije. Ve sladkém dozvuku lze u pozdějších šálků pozorovat chuť bylinek.

Čaj má ohromnou výdrž. Lze připravit 15 chutných šálků. Je to prostě pití na celý den. Moc dobrý čaj.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...

2015 White 2 Tea Pin

2015 White 2 Tea Pin
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2015 Pin Raw Puer Tea 200g z White2tea. Pin je blendem vysoce...

2007 Menghai Tea Factory 7532

2007 Menghai Tea Factory  7532
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : A classic recipe from Menghai, but the first production of 2007...

2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g

2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g
4.0 stars 1 hodnocení

He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now....

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...


Citace - Pu-erh


„Kvůli velké poptávce přepravovali karavany čaj na obrovské vzdálenosti. Posílat, ale toto zboží jen tak volně ložené nešlo. A právě kvůli přepravě vyvinuli místní obyvatelé speciální metodu spočívající v lisování čaje do jakýchsi cihel různých velikostí a tvarů. Tato lisovací technika se posléze stala nedílnou součástí pěstování čaje pu-erh. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_caje_pu_erh_kameny3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q339] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„I když je pojmenování Camellia sinensis, stanovené v 19. století význačným botanikem sirem Georgem Wattem, všeobecně uznávané, přesto se ještě poměrně často můžeme setkat s názvem Thea sinensis, jenž dal čajovníku švédský botanik Linné (1707-1778). “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q131] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy