2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 17.09.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [259] A 5469x
2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g
2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g 2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g 2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g
2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g 2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g 2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g
2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g 2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g 2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g
2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g - A china statue of He He Er Xian in Hong Kong Museum of Art - Zdroj: wikipedia.org 2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g - A small statue of Hé (和) and Hé (合), two Taoist immortals, in Changchun Temple, Wuhan - Zdroj: wikipedia.org

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2007,2012 a 2013

Datum výroby: 4. dubna 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now.

He He is another Chinese name for two famous Chinese poets and Tao - Chan legendary figures. Han shan (寒山) and Shide (拾得). Hanshan and his sidekick Shide are honored as emanations of the boddhisatva Manjusri and Samantabhadra. They were very famous in China but now they are well know only in Chinese New year and wedding motives like He He. He-He er xian (Chinese: 和合二仙; pinyin: Hé-Hé èr xiān, i.e. "Two immortals [named] Hé and Hé"), also known as the "Immortals of Harmony (和) and Union (合)".

Hanshan and Side are also central motive for our puerh wrappers for this year. The picture is from an old painting of our collection.

Material for this cake is a blend of 2007,2012 and 2013 spring harvest from Yiwu and Menghai area. Originally sourced from ancient arbor and wild arbor tea trees. All materials was processed by hand. Stone compression in Menghai.

This tea is powerfull and oily with sweet return. A little mature flavor and smooth taste make this tea easy to drink. We make this blend for long term storage.


  •   Počet zobrazení: 5469  


Ondřej
19.09.2013 09:19:58
Ondřej

Harmonie a jednota

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

Koláček poeticky nazvaný po dvou taoistických nesmrtelných hrdinech He He, jako blend dvou známých oblastí Yiwu a Menghai, dostál skvěle své analogii „harmonie a jednoty“. Oplach 10s – první nálev 20s - velmi příjemná, sladká vůně spařených lístků. Chuť prvního nálevu je příjemná, žádná hořkost, sladký nálev, jemné brnění na jazyku. Prázdný kalíšek po prvním nálevu voní medově. Druhý nálev – 5s – chuť stále vyvážená, kulatá a sladká. V dozvuku je jemná hořkost mladé složky tohoto blendu, který je složen z jarních sklizní roků 2007, 2012 a 2013. Hořkost v dozvuku se z chuti vytrácí po druhém šálku. Zajímavý je jemně chladivý efekt, kdy si po prvním až druhém šálku dlouze přivoníte ke spařeným lístkům. Na kořeni jazyka lze pozorovat jemný chladivý efekt se zvýrazněním hořko - sladkého dozvuku v ústech. Čaj se velmi dobře pije již nyní. Cha Qi je výrazná a nastupuje již po druhém šálku. Čaj je pěkně vyvážený – vyzrálejší složka dává čaji příjemnou kulatost v chuti. Prodejce uvádí, že je určen k dlouhodobému uložení, ale čaj je rozhodně dobrý již nyní. Pro mě dobrý poměr cena / výkon - $17 za 200g.

voda 100°C - oplach 10s - 20/5/10/15/20/30/40/50/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2000 Shu Pu 7262

2000 Shu Pu 7262
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...

2014 White2Tea New Amerykah 2

2014 White2Tea New Amerykah 2
4.5 stars 1 hodnocení

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná...

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...

2013 A few Single Trees (maocha)

2013 A few Single Trees (maocha)
4.5 stars 1 hodnocení

This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees...

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song
4.2 stars 3 hodnocení

Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea...


Citace - Pu-erh


„Trpkost
Trpkost nebo svíravost pravidelně doprovází hořkost. V některých puerech je trpkost více zřetelná a hořkost slabší. Přínosem trpkosti je její podpora slinění. Pokud toto cítíte na spodní straně jazyka, je to další příznak dobrého čaje.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q790] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy