
Druh: Pu-erh
Země: Čína
Oblast: Yunnan
Sklizeň: 2008 spring
Tagy: Gushu , Sheng - Raw Puerh , Koláč , Yìwǔ , Roky 2005 až 2010
Popis:
2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.
Druh: Pu-erh
Země: Čína
Oblast: Yunnan
Sklizeň: 2008 spring
Tagy: Gushu , Sheng - Raw Puerh , Koláč , Yìwǔ , Roky 2005 až 2010
Popis:
2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.
Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...
Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui...
Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...
Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití...
Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla...
Toto je třetí pokračování Lao Yu(老妪) : stará žena. Materiál pro tento...
„Vůně
Aroma širokolistých starých čajovníků můžeme obecně rozdělit následovně:
ovocno-květinová vůně, modově-květinová vůně, medově-sladká vůně, datlově-jujubová vůně, vůně orchideje, kafrová vůně, vůně rozvařené rýže, lotosově-květinová vůně, vyzrálá vůně
Některé čaje jsou vysoce aromatické, jiné mají vůni vice rafinovanou a dlouho trvající. I když existuje velké množství různých vůní, všechny by měly být přírodní, příjemné a takové, kterým lehce propadnete. Tyto vůně jsou přítomny při pití čaje a nejsou patrné při pouhém přivonění k čaji.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Navštívili jsme tibetský dům. Od čínských domů se nápadně liší. Vnitřní výzdoba je do detailů propracovaná. Podle tradice připravují ženy čaj ve velkých bambusových tubusech. Čaj se rozdrtí na prášek, což si může vyžádat až 3 hodiny práce. “