2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 21.10.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [281] A 4884x
2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha 2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha 2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha 2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha 2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2003, přirozeně rostoucí starší čajovníky 100% Yi Wu

Výrobce: CNNP

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy: , , ,

Popis:

Zpracování: přerušení oxidace, rolování, sušení na slunci, vlhčení, lisování provedené hydraulicky, čaj však lze vcelku dobře dělit.
List: list excelentní kvality s velmi dobrým podílem tipsů, celkový vzhled je úpravný a jednotný. Vůně suchého listu je středně silná, harmonická, květová s tóny tmavého ovoce a třtinového cukru.
Nálev: barva nálevu je medově zlatavá, vůně plně koresponduje s vůní suchého listu, oproti které se více prosazuje tmavý tón. Chuť nálevu je silná a výrazná, bohatá, pro pu erhy z Yi Wu vcelku typická, ne nepodobná mému oblíbenému 1999 Hai Wan Yi Wu Zheng Shan. Přítomny jsou charakteristické tóny tmavého ovoce, lesního medu, vzácných koření i stopa květovosti.
Zrání: potenciál k dalšímu zrání je u tohoto čaje značný, doporučuji k dalšímu nejméně 20 let dlouhému zrání, naprosto výtečný je však také k okamžitému popíjení.
Poznámka: reálná hmotnost je cca 320 - 350 gramů. Tento čaj je uváděn mezi nejlepšími čaji CNNP let 1999 - 2003 a také mezi nejlepšími čaji z Yi Wu roku 2003. Čaj je v Newborn Pu erh Yearbook 1998 - 2003 uveden jako Yiwu Ardor, jde ale zřejmě o překlep, proto čaj uvádíme pod oběma názvy.


Příprava:

tento čaj je pro přípravu maličko náročnější, lze jej připravovat tak, jako kterýkoli jiný lisovaný archivní sheng pchu-er, při dělení čaje je však třeba list v žádném případě nepolámat a opatrně je také třeba přistupovat k dávkování čaje a době louhování, aby nedošlo k přelouhování, které se projevuje zejména trpkostí.


  •   Počet zobrazení: 4884  


Ondřej
21.10.2013 16:25:53
Ondřej

Archivní ochutnávka

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Spařené lístky vydávají zprvu vyzrálou vůni, která přechází ve velmi pronikavou medově-ovocnou vůni. Chuť vyzrálá, velmi kulatá, medově sladká. Hui Gan je okamžitý, sladkost se příjemně vrací z hrdla, zatímco na jazyku se objeví chladivý efekt. Na konci prvního šálku je znát svíravost, která značí potenciál k dalšímu zrání. Můj vzorek byl celkem polámaný, při trochu delších časech je v chuti výrazná hořkost. Mokré lístky voní po pátém nálevu mentolově. Chladivý efekt v ústech je velmi výrazný. Energie čaje je veliká, velmi stimulující, srdce mi buší o 106 :-) Stojí za ochutnání, je to zážitek. Cena je dosti vysoká 17Kč za 1g.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha
4.5 stars 1 hodnocení

Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5
3.5 stars 1 hodnocení

sladkastá, bohatá, hutná chuť nastupuje už od začiatku, pri druhom nálevu vystupuje do...

Shu 7581 - 1998

Shu 7581 - 1998
5.0 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol...

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
3.0 stars 1 hodnocení

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai....

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing
5.0 stars 1 hodnocení

Materiál pro tento koláč pochází z Man Nan Lao Zhai v pohoří Hekai. V Man Nan Lao Zhai...

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...


Citace - Pu-erh


„Trpkost
Trpkost nebo svíravost pravidelně doprovází hořkost. V některých puerech je trpkost více zřetelná a hořkost slabší. Přínosem trpkosti je její podpora slinění. Pokud toto cítíte na spodní straně jazyka, je to další příznak dobrého čaje.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q790] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„V současné době spotřebuje lamaserie přibližně 20 tun čaje ročně. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q405] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy