2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 24.01.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [409] A 1149x
2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“
2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“ 2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“ 2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“
2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“ 2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“

Druh: Oolong

Země: Čína

Oblast: Fujian

Sklizeň: Vesnice Nan-jang, Čang-pching, provincie Fu-ťien

Datum výroby: Podzimní 2013

Výrobce: Mistr Lin Žen-fang

Prodejce: Čajwan

Čajwan

Tagy:

Popis:

Velice zajímavý a kvalitní lisovaný čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Tento oolong byl ručně sklizený v zahradě u vesnice Nan-jang a tradičněji zpracovaný, čím se myslí zejména vyšší stupeň fermentace, silnější pečení na dřevěném uhlí a lisování. Tento tradiční způsob lisování byl kdysi v provincii Fu-ťien celkem běžný – pamětníci tvrdí, že se tak před několika desetiletími vyráběla dokonce i Tchie Kuan-jin v An-si. Dnes je nicméně Čang-pching posledním místem, které si tento zvyk zachovalo. Čaj dává zlatavě žlutý nálev jemné pečené vůně a hladké plné, nasládlé chuti s jemnými dřevitými tóny.

Čaj doporučujeme připravit metodou Kung-fu, nejlépe do I-singské konvičky, velice dobře však poslouží i porcelánový kaj-wan. Čaj prodáváme jednotlivě balený ve vakuovém pytlíku.

Nejčastěji se místní čaj označuje prostě 漳平水仙 [Čang-pching šuej-sien], „Vodní víla z oblasti Čang-pching“. Dá se rozdělit do dvou kategorií: Čaj lisovaný do malých cihliček, který je většinou světlejší a nepečený, a čaj lisovaný do kuliček, typicky silněji pečený na dřevěném uhlí. Černá perla je převzatý obchodní název dodavatele.


  •   Počet zobrazení: 1149  






Čaje - Oolong

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g
3.8 stars 2 hodnocení

Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj...

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong
4.0 stars 1 hodnocení

Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě...

2012 Spring Slight Charcoal Roasted

2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes
0.0 stars 0 hodnocení

"Shui Xian" (also spelled Shui Hsien) - narcissus or water sprite This great...


Citace - Oolong


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Je nutné zapomenout pocity a vědomé vnímání, abyste se postupně mohli vrátit na Cestu. Vjemy jsou semeny zrození a smrti, pokud budete udržovat v mysli vědomí vnímání, pak budete vytvářet pocity ohledně předmětů. Pokud nejsou žádné předměty uvnitř vás, jak se pak mohou objevit vnější předměty? Pokud se neobjeví vnější předměty, nevzniknou vnitřní předměty, takže uvnitř i venku je klid a mír.
Když mysl ničí předměty, jste mudrc. Pokud předměty ničí mysl, jste smrtelník.“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q730] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy