Příběh čaje - Michal Thoma


„Oolong - je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci. Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q141] [s31]


Čaje - Oolong

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong
4.0 stars 1 hodnocení

Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě...

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“
0.0 stars 0 hodnocení

Velice zajímavý a kvalitní lisovaný čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Tento oolong...

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g
3.8 stars 2 hodnocení

Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj...

2012 Spring Slight Charcoal Roasted

2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes
0.0 stars 0 hodnocení

"Shui Xian" (also spelled Shui Hsien) - narcissus or water sprite This great...


Citace - Oolong


„Oolong - je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci. Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q141] [s31]




Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Čaje

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
5.0 stars 1 hodnocení

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) Místo: okolí...

2009 Xinhua Qu Jiang Bao Pian

2009 Xinhua Qu Jiang Bao Pian
4.0 stars 1 hodnocení

Výslovnost: Sin-Chua Čchü Ťiang Pao Pchien. Qu Jiang Bao Pian je samostatným druhem tmavých čajů...

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012
3.0 stars 1 hodnocení

bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená horkosť, hladká a...

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy