2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 21.10.2012 uživatelem Věčné Jaro, Stav čaje: [108] A 2689x
2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes
2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes 2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes 2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes
2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes 2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes

Druh: Oolong

Země: Čína

Oblast: Fujian

Sklizeň: 5/2012

Výrobce: Houde Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy:

Popis:

"Shui Xian" (also spelled Shui Hsien) - narcissus or water sprite

This great and rare oolong - Zhangping Shui Xian oolong, named after the fragrance similar with daffodil, created in 1914. Zhangping is a famous place for Shui Xian oolong tea which is very different in manner and taste from Wuyi Shui Xian.

Zhangping Shuixian cake is the only kind of pressed oolong tea. This charcoal roasted Shuixian cake is orthodox type product. Picking fresh leaves from late September to early October and there are eight steps must be done over the half month production period. Compared with faint scent Shuixian, This one took longer time to roast. Our supplier Mr. Wang came from a tea family. He told us the craft of making Shuixian oolong has been passed down over five generations.

Clean and strong aromatic tea soup, rich and round with sweet fresh gui hua (osmanthus) and lotus flavor. This tea can brewed many times. Very good tea for gong fu tea ceremony!



  •   Počet zobrazení: 2689  






Čaje - Oolong

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g
3.8 stars 2 hodnocení

Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj...

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong
4.0 stars 1 hodnocení

Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě...

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“
0.0 stars 0 hodnocení

Velice zajímavý a kvalitní lisovaný čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Tento oolong...


Citace - Oolong


„Oolong - je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci. Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q141] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q340] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy