2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 25.07.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [219] A 5992x
2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha
2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha 2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha 2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha
2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha 2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha 2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha
2013 Jinggu Da Bai Hao Hong Cha

Druh: Červený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Březen 2013, Jinggu

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , ,

Popis:

Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White tomentum”. The tea leaves and buds with dense white tomentum are larger than other tea variety. Its delicate aroma is sweet and appealing, its taste is thick mellow and unforgettable.

This is one of highest Yunnan black tea production - first harvest, hand picked and highly selective process. Pleasant taste of Yunnan Hong Cha (black teas). The dry material - hairy aromatic long buds. Rich flavorful cup with lingering notes of honey and little spice, delicate and balanced. The soup is golden with pleasant aroma.

Very good tea for the Gong Fu tea ceremony. Early spring Yunnan black teas are quite rare and expensive, But they have many health benefits and a very delicious taste


  •   Počet zobrazení: 5992  


Ondřej
16.08.2013 10:57:33
Ondřej

Čaj se zlatým chmýřím

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Lístky jsou opravdu nádherné. Suché lístky jsou pokryty zlatým chmýřím, které se krásně leskne. Na fotkách to není moc vidět. Tipsy jsou opravdu veliké, pevné. Visuelně jde o velmi pěkný čaj. Zalévám 100°C vodou. Nálev je hnědo-červený. Mokré lístky voní intenzivně po přezrálém lesním ovoci. Chuť je příjemně vyvážená, nic z ní výrazně nevybočuje. V dozvuku je znát jemná chuť medu, nicméně sladkost je minimální a je překryta jemnou svíravostí a pocitem sucha na jazyku.

Osobně mám radši silnější nálevy – zalívám 4g na 100ml a louhuji cca 20-30s. I při delších časech je chuť stále příjemně uhlazená, pouze v dozvuku je silnější pocit svíravosti a sucha na jazyku. To mám rád :-) Je to příjemný čaj. Kdo má rád klasické červené čaje, tak určitě doporučuji k ochutnání.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Červený čaj

2014 Darjeeling Rohini Exotic SFTGFOP1

2014 Darjeeling Rohini Exotic SFTGFOP1
4.5 stars 1 hodnocení

Exkluzivní sběr z nejmladší zahrady v Darjeelingu zpracovaný z čerstvých výhonků keřů...

Darjeeling Thurbo Wonder Delight Second

Darjeeling Thurbo Wonder Delight Second Flush 2013
2.0 stars 1 hodnocení

Nejlepší čaj typu clonal, který bylo letos možné ochutnat. Nádherné, kořenité,...

2013 Wuliang Wild Hongcha

2013 Wuliang Wild Hongcha
4.2 stars 2 hodnocení

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha
0.0 stars 0 hodnocení

mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce...

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA Grade
5.0 stars 1 hodnocení

Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are...

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012
3.0 stars 1 hodnocení

bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...


Citace - Červený čaj


„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“

povidani_o_caji_jozef_augustin
Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q311] [s42]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Třetí věc je pravé sledování. Pravé sledování je způsob, jakým moudří dosáhnou dřívějšího uvědomění, způsob, jakým schopní praktikují dovedné pozorování. Dokonce i jídlo nebo spánek jsou zdrojem ztráty nebo zisku, dokonce i jediný čin nebo jediné slovo mohou být kořenem štěstí nebo neštěstí. Avšak ani moudré udržování větví není tak dobré jako neumělá péče o kořeny. Nicméně sledovat kořeny a znát větve není možné ve spěchu. Takže zastavte vědomí, minimalizujte starosti a zredukujte záměr. Tělo klidné, mysl svobodná, pak můžete sledovat jemné.“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q722] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy