2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 24.01.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [395] A 4556x
2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g
2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g 2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g 2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g
2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g 2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g 2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g
2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Di Jie village, Bingdao Chun, Lincang

Datum výroby: konec září 2014

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové sklizně ze starých čajovníků. Silné aroma, bohatá chuť v ústech, rychlý huigan. Je silnější než Bingdao, obsahuje též hořkost. Tato maocha je vyrobena tradiční metodou, ne jako mnoho jiných „zelených puerhů“, které se sice nyní dobře pijí, ale bez potenciálu ke zrání!


  •   Počet zobrazení: 4556  


Ondřej
29.01.2015 08:14:02
Ondřej

Voňavá a svěží maocha

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tak nám konečně po cca 3 měsících dorazil balík z Číny, Kunmingu. Bylo to velké martýrium – nejprve problémy s objednávkou, pak se balík z letiště vracel zpět, nakonec aspoň prošel v Praze bez cla.
Když už jsem se konečně dočkal vytouženého čaje, tak mi rýma zmrzačila degustační nástroj a na ochutnávku jsem si musel ještě pár dní počkat. Začal jsem touto machou, která byla zpracována na podzim, takže vzhledem k tomu, že je nyní leden je to velmi čerstvý čaj.

Listy jsou velké, je tam mnoho pupenů.
Vůně krásně ovocná, čerstvá, intenzivní, s jemnou svíravostí - až se mi zbíhají sliny.

Chuť je plná, hořká, přesto sladká. Na jazyku zanechává pocit sucha s výrazným chladivým efektem.

Hezký čaj za super cenu $6 za 50g.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g

2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g
4.0 stars 1 hodnocení

He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now....

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered...

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
5.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...

2000 CNNP 7532 Tiepai

2000 CNNP 7532 Tiepai
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Tento čaj se nejvíce podobá CNNP 7532, ale my jej označujeme...

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
0.0 stars 0 hodnocení

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„‚Flowery Orange Pekoe‘ je složený jen z listových pupenů a nejmenších, nejjemnějších lístků. Takto jsou označovány čajovníkové listy indické výroby jen té nejlepší kvality. „Orange Pekoe“ jsou svinuté jemné, první a druhé čajovníkové lístky s obsahem zlatých listových pupenů. „Pekoe“ se skládá z druhého a třetího listu čajovníku a má střední kvalitu. „Pekoe Souchong“ jsou většinou listy třetího až čtvrtého pořadí od vrcholku výhonku (flešu).“

Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q316] [s42]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy