Domů >  >  >  >  > 

Essence of Tea - Čaje - Pu-erh



1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)
4.0 stars 1 hodnocení

Čaj byl vyroben ve středních až pozdních 80-ých letech. Tyto koláče byly uloženy po dobu prvních 10 až 15let svého života v Hong Kongu v tradičním, poměrně vlhkém skladování. Pak byly zakoupeny obchodníkem z Malajsii a tam pak byly uloženy do teď. Zrání v Hongkongu udělalo pevně lisovaným koláčům dobře, jejich následné skladování a zrání v Malajsii umožnilo čaji, aby se více usadil a zbavil se zbytků tradiční vlhkého úložení. Výsledkem je velmi příjemný, silný, bohatý a plně...

2013 A few Single Trees (maocha)

2013 A few Single Trees (maocha)
4.5 stars 1 hodnocení

This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees stand out from their neighbours as some of the biggest and oldest trees in their gardens. This is a very special tea. It is composed of a large proportion of buds, from the first flush of Spring. The taste is very pure, thick and with plenty of strength. There is a hint of taste from the wok, perhaps it wasn't cleaned properly between batches during hand-processing, but this should settle over the...

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea was a bit of an experiment for us. We'd found 2 different maochas from Bulang mountain, which were each excellent, but in different ways. One was old trees from around Manmu village, while the other was old trees from a few km away. We went back and forth, trying to choose one of them to press into cakes, and in the end decided to blend the two teas. The Manmu was very pure in flavour with a strong qi and strong ku (pleasant bitterness), the other was thicker in the mouth and more...


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Jarní sběr čaje v Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu začíná obětním rituálem. Zde také zahajujeme naše dlouhé putování po starodávné čajové cestě. V údolí šesti čajových hor rostl divoký čajovník. Myšlenka louhovat jeho široké listy ve vařící vodě pochází rovněž odsud. To vše se odehrálo asi před třemi tisíci lety. Vzácný čaj pu-erh, pojmenovaný podle města v této oblasti je páteří zdejší ekonomiky. Vznikli tu plantáže a každá vesnice přišla s vlastními postupy produkce čaje včetně lisování ve tvaru cihel, aby se usnadnila jeho přeprava. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q400] [s34]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy