Fotky tagy: Výroba čaje, Pu-erh
Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití...
Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...
Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna...
Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové...
I tasted several 7542 original Dayi cakes from recent years going back to 1997. Only...
This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...
„Vzhled čaje
Vzhled suchého čaje je ovlivněn formou, je-li to sypaný čaj, koláč, miska a tak... Dále pak kolik slunečního svitu listy absorbovaly, výrobní proces, atd.
Pokud listy vypadají vyschle, bez života nebo v některém směru ochuzeně, je to příznak, že při výrobě nebo skladování došlo k nějakému problému.
Také pokud si z blízka prohlížíte suché lístky čaje, mají vypadat „kypře“, „bujně“ s bohatým vzezřením. Pupeny mají být delikátní se zřetelným ochmířením na líscích s celkovým jednotným dojmem.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Záznam z hory Pan od Wanga Přebývajícího v oblacích říká: ‚Vyvarujte se povídání si o lidech a osobnostech, sklonech a zvycích.‘“