„Podezřelé (Fishy), plesnivé (Mouldy) a suché chutě
Můžeme zapojit všechny smysly k hodnocení čaje, ale Fishy, pleasnivé (Mouldy) a suché chutě by měly být odhaleny čichem případně v chuti. Většina těchto problémů souvisí se špatnou kvalitou čaje nebo špatným skladováním.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village...
Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...
Popis prodejce: 2016 was very special because cold winter and spring drought destroyed...
Fall 2007 Harvest * Yi Wu Wild Tea trees * 357 grams Zhen Si Long Tea...
Popis od prodejce: This is produced by the Jinuo Mountain tea factory of Xi Shuang...
samotné zlisované voňajú silne ovocne, chuť je horkasto, orieškovo, mandlovo, ovocno,...
„Vůně
Aroma širokolistých starých čajovníků můžeme obecně rozdělit následovně:
ovocno-květinová vůně, modově-květinová vůně, medově-sladká vůně, datlově-jujubová vůně, vůně orchideje, kafrová vůně, vůně rozvařené rýže, lotosově-květinová vůně, vyzrálá vůně
Některé čaje jsou vysoce aromatické, jiné mají vůni vice rafinovanou a dlouho trvající. I když existuje velké množství různých vůní, všechny by měly být přírodní, příjemné a takové, kterým lehce propadnete. Tyto vůně jsou přítomny při pití čaje a nejsou patrné při pouhém přivonění k čaji.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Jin Cha(mushroom) is especially for Tibetan market, used to be mixed with milk, it is very helpful for the...
Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary...
"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z brzké jarní sklizně....
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.