Bohužel jsme nic nenašli

Menghai Banzhang Tea Factory - Čaje



2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g
2.5 stars 1 hodnocení

Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce 2005 přejmenována na Menghai Banzhang Tea Factory. Jedná se o čaj z roku 2005 z oblasti Menghai, který byl suše skladovaný. Jde o silný, plný a čistý čaj s byly s květinovým aroma a jemnou ovocnou chutí. Jde o skvělý koláč k dlouhodobému zrání. Tento koláč je jiný než koláč ve stejném obalu "7549", který též nabízíme. "7549" má tenký obal a číslo "7549" na bambusovém tongu a chuť "7549" je...

2005 Nan Nuo Shan Raw Chi Tse Bing Cha "7549" 375g

2005 Nan Nuo Shan Raw Chi Tse Bing Cha "7549" 375g
4.5 stars 1 hodnocení

Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla přejmenována na Menghai Banzhang Tea Factory od roku 2005. Tento koláč z roku 2005, jde o čistý na slunci sušený, velkolistý materiál, komprese je střední. Po 6 letém uložení v Kunming je tento čaj připraven k pití, ale stále má velmi silný potenciál pro stárnutí! Pěkný zlatý nálev s typickým květinovým aroma čaje z Nannuoshanu, chuť je plná, ovocná s rychlým huigan! Pozdější nálevy jsou sladké a hladivé.

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain) and from different years. The quality and selection of raw material are much more better than 2008 Menghai Tuocha we also offer. Traditional sun-dried material was blended well and pressed careful. Tightly compression is good for long term storage. This tea was stored few years in Menghai and then moved to Kunming. Humid, hot and clean Menghai storage is big benefit for maturation. Mellow but still...


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy