2012 Miles' Birthday Blend Spring

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 21.03.2016 uživatelem sypalino, Stav čaje: [468] A 2713x
2012 Miles' Birthday Blend Spring
2012 Miles' Birthday Blend Spring 2012 Miles' Birthday Blend Spring 2012 Miles' Birthday Blend Spring
2012 Miles' Birthday Blend Spring 2012 Miles' Birthday Blend Spring 2012 Miles' Birthday Blend Spring - ochutnávka duben 2017
2012 Miles' Birthday Blend Spring - ochutnávka duben 2017

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2012 spring

Výrobce: Tea Urchin

Prodejce: Tea Urchin

Tea Urchin

Tagy: , , ,

Popis:

This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles, the dragon baby. When he was 5 months in the womb, he visited the mountains where this tea was made. The leaves are 80% Gua Feng Zhai, 20% secret :) Completely hand made, stone pressed & double wrapped, this cake is a gem. The story behind the wrapper design - Miles was born in the year of the dragon, at 9:43am. The time of birth is indicated by the position of the dragon's forearms. Because Miles was named after Miles Davis, his name is written into a trumpet, expressing our wish for music & creativity to be a theme in Miles' life.


  •   Počet zobrazení: 2713  






Čaje - Pu-erh

ManSa 2013 - blind tasting set 7

ManSa 2013 - blind tasting set 7
4.5 stars 1 hodnocení

kvetová, miestami medová, omamná vôňa, chuť taktiež prechádza do medových, sladkastých...

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g
2.5 stars 1 hodnocení

Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce...

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song
4.2 stars 3 hodnocení

Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea...

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw Puerh Tea 100g
4.2 stars 2 hodnocení

Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin:...

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...


Citace - Pu-erh


„Pití čaje Pu Er zpomaluje stárnutí
Schopnost čaje Pu Er zpomalovat stárnutí pochází převážně z taninu (kyseliny tříslové) v jeho lístcích, který je až 18 krát účinnější než vitamin E. Fenol v čaji výrazně narušuje aktivitu volných radikálů v těle člověka a katechin zpomaluje oxidaci a stárnutí. Velkolistý čajovník z Yunnanu obsahuje řádově více katechinu než ostatní čajovníky, čímž se stává ještě účinnější v boji proti stárnutí.“

zdravotni_ucinky_caje_puerh_md
Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q535] [s70]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy