2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 20.12.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [462] A 2327x
2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha
2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha 2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha

Druh: Červený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: říjen 2015

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy: , ,

Popis:

mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce rostoucích čajovníků starých 40 – 80 let v okolí vesnice Luo Shui Dong v pohoří Yi Wu. Zcela svébytný a velmi vzácný červený čaj (vyrobeno pouze 15 kg), nádherně snoubící charakter divokých čajovníků, čajů z Yiwu a těla a sladkosti červených čajů. Cena při rezervaci předem je 277,-/50 g, k dispozici pouze 3 kg.


  •   Počet zobrazení: 2327  






Čaje - Červený čaj

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple Varietal Black Tea of Dehong
4.0 stars 1 hodnocení

This is a lightly processed black tea that was hand-crafted using a wild tree purple...

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské...

Dooteriah Muscatel SFTGFOP SF 2012

Dooteriah Muscatel SFTGFOP SF 2012
5.0 stars 1 hodnocení

Suchý list farebne pestrého vzhľadu má bohaté zastúpenie strieborných tipsov, pričom sa...

2013 Wuliang Wild Hongcha

2013 Wuliang Wild Hongcha
4.2 stars 2 hodnocení

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...

2014 Červený čaj z Čang-pching (

2014 Červený čaj z Čang-pching ( Zhangping Hong Cha )
5.0 stars 1 hodnocení

Neobvyklý ale vynikající červený čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Jedná se o čaj...

2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red

2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea
4.0 stars 1 hodnocení

This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest....


Citace - Červený čaj


„Čajovník se pěstuje i na úpatí Himalájí, v oblasti Darjeelingu. Plantáže leží v nadmořské výšce od 2000 do 3000 m n.m. a jsou orientované na jižních svazích těchto velehor. V těchto místech jsou produkované čajovníkové listy vynikajících kvalit. Jsou značně aromatické, s velkým obsahem vrcholových nazlátlých lístků oblíbených pro své příjemné aroma, které je ovlivněno vysokohorskou polohou plantáží a klimatickými podmínkami.“

povidani_o_caji_jozef_augustin
Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q312] [s42]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy