Domů >  >  > 

Fotky - Koláč

cake-dissection
Nèi fēi (内飞 or 內飛): A small ticket originally stuck on the tea cake but now usually embedded into the cake during pressing. It is usually used as proof, or a possible sign, to the authenticity of the tea. Some higher end pu'er cakes have more than one nèi fēi embedded in the cake. The ticket usually indicates the tea factory and brand

Zdroj Web: Pu-erh tea shapes[online]. Wikipedia. Dostupné z WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/Pu-erh_tea>. [q858] [s63]


tong-of-pu-er-tea-2006-7742-recipe-by-menghai-tea-factory
The most classical Puerh Tea is the Bingcha, recorded in Yong-Zheng 13th year in Qing Dynasty (1735). Each tea cake weighs 7 Liang (357 grams). Seven cakes make 1 Tong (wrapped in leaves), weighing 49 Liang. It was sold in nice places and also was exported abroad. It was re-named as "Yunnan Qizi bingcha - Yunnan seven cake tea" during the Cutural revolution.

Zdroj Web: Pu-erh tea shapes[online]. Wikipedia. Dostupné z WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/Pu-erh_tea>. [q857] [s63]


haiwan-bingcha
Pu-erh shape - Bing, Beeng, Cake, or Disc - A round, flat, disc or puck-shaped tea, the size ranges from as small as 100g to as large as 5 kg or more, with 357g, 400g, and 500g being the most common. Depending on the pressing method, the edge of the disk can be rounded or perpendicular. It is also commonly known as Qīzí bǐngchá (七子餅茶, literally "seven units cake tea") because seven of the bing are packaged together at a time for sale or transport.

Zdroj Web: Pu-erh tea shapes[online]. Wikipedia. Dostupné z WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/Pu-erh_tea>. [q851] [s63]



Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy