Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh? - Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop


„Sladkost čaje
Pokud si usrknete raw puerhu měl by se velmi rychle dostavit sladký pocit v ústech. Čím silnější, déle trvající, vyrovnanější chuť, tím je to lepší čaj.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q792] [s87]


Čaje - Pu-erh

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song
4.2 stars 3 hodnocení

Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea...

2015 Chawangpu kolekce

2015 Chawangpu kolekce
0.0 stars 0 hodnocení

Na jaře jsme si pořídili kompletní kolekci puerhů Cha Wang Shopu 2015 a postupně se jí...

2015 White 2 Tea Pin

2015 White 2 Tea Pin
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2015 Pin Raw Puer Tea 200g z White2tea. Pin je blendem vysoce...

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing
4.5 stars 1 hodnocení

Od roku 2012 je pohoří BaDa naší osobním oblíbený místem. Hodně a rádi tam cestujeme,...

2007 Menghai Tea Factory 7532

2007 Menghai Tea Factory  7532
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : A classic recipe from Menghai, but the first production of 2007...

2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"

2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce: This is produced by the Jinuo Mountain tea factory of Xi Shuang...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Čaje

NaKa 2013 - blind tasting set 3

NaKa 2013 - blind tasting set 3
5.0 stars 1 hodnocení

tento čaj je možné objednať iba ako vzorku, max. množstvo vzoriek z tohto čaju je 2 pre každú...

2005 Nan Nuo Shan Raw Chi Tse Bing Cha "7549"

2005 Nan Nuo Shan Raw Chi Tse Bing Cha "7549" 375g
4.5 stars 1 hodnocení

Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla přejmenována na Menghai...

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých...

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy