„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “
Tento čaj pochází z pohoří Mengsong z jedné divoké čajové zahrady. Čajové stromy jsou...
Jin Cha(mushroom) is especially for Tibetan market, used to be mixed with milk, it is...
Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...
Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...
samotné zlisované voňajú silne ovocne, chuť je horkasto, orieškovo, mandlovo, ovocno,...
Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet...
„Bližší pohled na Puerh
Čaj vysoké kvality z velkolistého čajovníku (camelia sinensis assamica) by neměl vyvolávat nepříjemné účinky jako píchání, brnění nebo znecitlivění. Také by neměl obsahovat žádné zatoulané vůně nebo chutě jako jsou kouřovost, kyselost, sucho nebo pocit sucha.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z několika vesnic....
Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under the "zhong cha"...
Ledový Anglán je druh čaje, který se připravuje za studena. Prodává se v sáčkovém balení a má tři druhy:...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.