Lancang - Roky 2005 až 2010 - 3 a více hvězdiček





2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání, koláč stále chutná trochu hořce. Přibližně půlku byl koláč uložen v Kunmingu, později přesunut to Guangzhou. Koláč příjemně překvapil svým vývojem a zráním! Changtai licoval stejný blen dvakrát v roce 2006. Obal má stejný designou pro obě várky – „Drak a kůň“, ale v jiné barvě. První várka má hnědou barvu a druhá, kterou prodáváme, je červená. Medově zlatý a průzračný nálev. Plný...

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
3.0 stars 1 hodnocení

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai. Nálev je žlutý, čistý se silným květinovým aroma. Povzbudivý, s plnou chutí a rychlým huiganem. Lehce pitelný. Továrna Liming Tea byla založena v roce 1983 jako 7.pobočka Státního podniku Liming, který byla v roce 2006 privatizována pod značkou Liming Xinghuo TF. Továrna se nachází ve vesnici Mengman.


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy