„Na rozdíl od čínských zelených čajů se v Japonsku k přerušení oxidace většinou používá horká pára.“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj, Oxidace čaje, Výroba čaje
Jaro přišlo tento rok do Yunnanu brzy. A také čaje z pravidelné jarní sklizně se letos...
Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...
Spring comes to Yunnan earlier this year. And also spring teas from regular spring...
This is very good quality Yunnan green tea, pick one bud with one leaf and one bud with...
Dle tradic je druh čaje “Dračí studna” hodnocen čtyřmi kvalitami: zelená barva,...
„煎茶 Senča (Sencha, sekaný čaj) - Nejrozšířenější typ japonského čaje. List, jehož oxidace byla zastavena napařením, je svinut do tenkých tmavě zelených jehliček. Sencha označuje způsob zpracování čaje, lze se tedy setkat s čaji velmi nízké kvality až po zcela ručně zpracované exkluzivní čaje, jejichž cena dosahuje takřka astronomických hodnot.“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj, Oxidace čaje
Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup reminds us its great...
Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku, čo zaručuje...
sladkastá, bohatá, hutná chuť nastupuje už od začiatku, pri druhom nálevu vystupuje do popredia už aj...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.