Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh? - Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop


„Uhlazenost, jemnost a povaha čaje puerh
Čaj puerh je post-fermentovaný typ čaje. Pokud je uložen ve správném prostředí bude se s časem měnit, proto tedy post-fermentovaný čaj. V čaji dochází k pomalé transformaci hořkosti a svíravosti. Chuť se uhlazuje, vyzrává, stává se plnější, povaha čaje se stává kulatější a zralejší.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q793] [s87]


Čaje - Pu-erh

2010 Yunnan Yin Hao Xiao Yuan Cha- Raw

2010 Yunnan Yin Hao Xiao Yuan Cha- Raw Organic Small Iron Cake (930)125g
3.0 stars 1 hodnocení

This nice small cake is made from early spring Wuliangshan and Lincang material. Many...

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4
4.5 stars 1 hodnocení

bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením...

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
5.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé...


Citace - Pu-erh


„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “

cesta_caje_a_koni_klaster_podavani_caje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q403] [s34]





Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Čaje

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím rokem. Volné lístky...

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse"

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání,...

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
3.0 stars 1 hodnocení

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai. Nálev je žlutý, čistý se...

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy