„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “
Citace tagy: Oxidace čaje, Červený čaj, Výroba čaje
This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest....
Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...
Legenda mezi pěstiteli pan J. D. Rai, hlavní teamaker slavné zahrady Thurbo vyrobil...
Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské...
Nejlepší čaj typu clonal, který bylo letos možné ochutnat. Nádherné, kořenité,...
bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...
„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe...
"Jin Gua Gong Cha" nebo též "Tuan Cha", je speciální druh lisovaného čaje. Vypadá jako dýně a čaj se pak po...
Tento příjemný červený čaj pochází z první sklizně z oblasti Jingmai v Lancangu. Perfektní zpracování,...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.