Raw Puerh - výběr čaje ke zrání?


sypalino
 2 komentáře , poslední příspěvek: 24.05.2013 @ 19:58:42

Podle jakých kriterií vybíráte mladý zelený puerh ke zrání?


sypalino
02.04.2013 13:29:36

Zajímalo by mě, podle čeho vybíráte čaj pro dlouhodobé zrání? Osobně vybírám čistě intuitivně, čaj mi musí zachutnat, zkouším minimálně 2 - 3 přípravy s jistým odstupem, dále posuzuji vůni, hutnost a vydatnost, nálevů a vůni a vzhled vyluhovaných lístků.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Tomáš
24.05.2013 19:58:42

No nejdřív musím říct, že nejsem žádný velký pu-erhový znalec. A teď k tématu - určitě mě zajímá oblast a továrna... Zkrátka některé oblasti mi na zrání úplně nesedí, některé ano atd. Stejně tak bych si asi nekupoval Xiaguan Jia Ji Tuochu na zrání. V charakteru připraveného čaje určitě - hledám tam nějaký náznak, potenciál. Naopak pokud cítím dřevo/praženost, ... u mladého čaje, asi si ho na zrání nevyberu. Asi bych si ani nevybral čaj, který zrál třeba 10 let ve vlhku.. Ale jsou to spíš takové nápady, u konkrétních případů bych se možná zachoval jinak (Třeba kdyby mi tu někdo nabízel Xiaguan Jia Ji z 90. let tak se klidně obětuju a na zrání si ho vemu :o)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čajovník se pěstuje i na úpatí Himalájí, v oblasti Darjeelingu. Plantáže leží v nadmořské výšce od 2000 do 3000 m n.m. a jsou orientované na jižních svazích těchto velehor. V těchto místech jsou produkované čajovníkové listy vynikajících kvalit. Jsou značně aromatické, s velkým obsahem vrcholových nazlátlých lístků oblíbených pro své příjemné aroma, které je ovlivněno vysokohorskou polohou plantáží a klimatickými podmínkami.“

Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q312] [s42]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy