„煎茶 Senča (Sencha, sekaný čaj) - Nejrozšířenější typ japonského čaje. List, jehož oxidace byla zastavena napařením, je svinut do tenkých tmavě zelených jehliček. Sencha označuje způsob zpracování čaje, lze se tedy setkat s čaji velmi nízké kvality až po zcela ručně zpracované exkluzivní čaje, jejichž cena dosahuje takřka astronomických hodnot.“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj, Oxidace čaje
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...
"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...
Balenie: vákuové, 50 gramov, balené v Japonsku Čajík je originálne balený v...
Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým...
Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. ...
„Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť.“
Citace tagy: Zelený čaj, Příprava čaje
The Yunnan Mao Feng is one of most popular green teas from Simao
Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem, to je velmi užitečné...
Balenie: vákuové, 50 gramov, balené v Japonsku Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.