„“
Video tagy: Longjing 龙井, Zelený čaj, Zhejiang
samotné zlisované voňajú silne ovocne, chuť je horkasto, orieškovo, mandlovo, ovocno, svieža, vyvážená,...
Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní hranici malého...
Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako LongChang Tea Co.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“