„
A supplement to the book Puer Tea: Ancient Caravans and Urban Chic by Jinghong Zhang (University of Washington Press, 2013) PUER TEA DVD 7
“Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem, to je velmi užitečné...
Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White tomentum”. The tea leaves...
This is one of the best quality green tea which is produced in Yunnan province. First spring harvest in...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Velmi dobré lisované čaje se vyrábějí v čínské provincii Jün-nan. Odtud také pochází proslulý čaj Pchu-er, který sice existuje i v podobě lístků, nejčastěji však bývá slisován do cihel, koláčů nebo misek. Pojmenování Pchu-er je odvozeno od názvu města a okresu, kde se tento čaj zpracovával už v době dynastie Tchang (618-907). Někdy jsou pod tímto jménem uváděny i čaje jiného druhu. Pravý Pchu-er je však nezaměnitelný a zcela výjimečný. “