Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh? - Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop


„Trpkost
Trpkost nebo svíravost pravidelně doprovází hořkost. V některých puerech je trpkost více zřetelná a hořkost slabší. Přínosem trpkosti je její podpora slinění. Pokud toto cítíte na spodní straně jazyka, je to další příznak dobrého čaje.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q790] [s87]


Čaje - Pu-erh

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing 200g
4.0 stars 2 hodnocení

This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village...

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé...

2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g

2013 Chawangpu "He He" Xiao Bing Raw 200g
4.0 stars 1 hodnocení

He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now....

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake 400g
0.0 stars 0 hodnocení

Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...

ManSa 2013 - blind tasting set 7

ManSa 2013 - blind tasting set 7
4.5 stars 1 hodnocení

kvetová, miestami medová, omamná vôňa, chuť taktiež prechádza do medových, sladkastých...


Citace - Pu-erh


„Existuje, ale i pěstovaný čaj pu-erh , tady na svazích nad vesnicí Pank Cha, jsou už ženy v polovině sklizně. Sbírají pouze ty nejmladší a nejkřehčí výhonky. Po šesti měsících monzunových dešťů je jaro sušší a mimořádně slunečné. Pěstitelé se připravují na několik sklizní. Po první sklizni pupen opět vyraší a tak bude možné sbírat čajové lístky po osm následujících měsíců. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q334] [s34]





Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Čaje

Sencha Tsuyuhikari 2014

Sencha Tsuyuhikari 2014
5.0 stars 1 hodnocení

Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší horské oblasti...

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4
4.5 stars 1 hodnocení

bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením skoro v hrdle, po...

Shu 7581 - 1998

Shu 7581 - 1998
5.0 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol skladovaný po celú...

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy