„Kvalitní starý čaj puerh vydává ‚zralou‘ vůni (chen wei). Tuto vůni vydává čaj, který byl správně skladován a zrál bez různých nepříznivých vlivů. Xing wei (腥 味) – pach ‚rybiny‘ který můžete nalézt ve starých čajích, které byly špatně skladovány – by měl být jasně rozlišen od chen wei, který je podstatně jiný.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní...
Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...
When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...
Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové...
hutný, bohatý, horkasto-nasládlý, ovocno voňajúci čajík, plné telo pohlcuje celé ústa a...
Xizi tuo je jeden z nejznámějších Xiaguan Fei Tai produktů. Je v něm použit vysoce...
„Lhasa s 12 tisíci obyvateli je prosperujícím správním střediskem. Obchodníci s čajem jsou všude. Přivážejí se ho sem tuny. Polovina zůstane tady a druhá polovina poputuje za vzdálenými klienty. I u čaje se cena stanovuje podle původu, nadmořské výšky i typu půdy, způsobu výroby i roku sklizně. Nejlepší čaje dosáhnou plné zralosti až za 30 let. Za několik gramů stoletého čaje jsou znalci ochotni zaplatit celé jmění. “
Citace tagy: Pu-erh
Spring comes to Yunnan earlier this year. And also spring teas from regular spring harvest are picked a...
Výslovnost: CNNP Šeng Chuo Fu Čuan Čcha. Sheng Huo Fu Zhuan je druh Hei Cha (tmavý čaj), který...
Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní ruční práce, lisováno...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.