„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“
Citace tagy: Oxidace čaje, Zelený čaj, Výroba čaje
Dle tradic je druh čaje “Dračí studna” hodnocen čtyřmi kvalitami: zelená barva,...
"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z...
Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku,...
Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan...
"Bao Hong" tea is from Yi Liang county of Yunnan. It's leaf is quite small and it...
Jemný, plný, aromatický, povzbuzující čaj výborný pro celodenní popíjení.
„Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť.“
Citace tagy: Zelený čaj, Příprava čaje
Changda Hao is one of famous and established earlier tea factory in Yiwu town. Changda Hao - also called...
This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees stand out from their...
Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol skladovaný po celú...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.