Fotky tagy: Pu-erh
Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...
This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007,...
Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...
Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná...
samotné zlisované voňajú silne ovocne, chuť je horkasto, orieškovo, mandlovo, ovocno,...
Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v...
„Vzhled čaje
Vzhled suchého čaje je ovlivněn formou, je-li to sypaný čaj, koláč, miska a tak... Dále pak kolik slunečního svitu listy absorbovaly, výrobní proces, atd.
Pokud listy vypadají vyschle, bez života nebo v některém směru ochuzeně, je to příznak, že při výrobě nebo skladování došlo k nějakému problému.
Také pokud si z blízka prohlížíte suché lístky čaje, mají vypadat „kypře“, „bujně“ s bohatým vzezřením. Pupeny mají být delikátní se zřetelným ochmířením na líscích s celkovým jednotným dojmem.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„V Mengla se výroba čaje dočkala modernizace. Masová průmyslová výroba, která musí uživit celé město, dostává přednost před výrobou živící pouze několik rodin. Sběrači jsou placeni podle váhy v závislosti na množství čaje, které dokážou za den nasbírat. Nepracují tu celé rodiny, nýbrž jednotlivci. Záleží na každém gramu. Každodenní výkon sběrače je zaznamenaný, a to se pak odrazí na jeho výplatní pásce.“