„Za sladkastú chuť v zelenom čaji môže aminokyselina L-theanín, ktorá sa produkuje v koreňoch čajovníkov a odtiaľ je transportovaná do stoniek a listov. Mladšie lístky obsahujú vyšší obsah L-theanínu ako staré listy. Vysoký obsah tejto aminokyseliny určite nájdeme v zatieňovaných čajoch typu Kabusé, Gyokuro a veľmi obľúbenom práškovom čaji Matcha. Tiež ho obsahujú všetky prvozberové (Ichibancha) čaje typu Sencha, Kukicha či Tamaryokucha.“
Citace tagy: Zelený čaj, Japonsko
The Yunnan Mao Feng is one of most popular green teas from Simao
Dle tradic je druh čaje “Dračí studna” hodnocen čtyřmi kvalitami: zelená barva,...
Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...
Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan...
Chun Jian (春尖) –Tento zelený čaj pochází z oblasti Simao a byl sklizen v půli března....
„Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování.“
Citace tagy: Zelený čaj, Příprava čaje
Suchý list farebne pestrého vzhľadu má bohaté zastúpenie strieborných tipsov, pričom sa vyznačuje...
Popis od prodejce: Tento čaj se nejvíce podobá CNNP 7532, ale my jej označujeme jako tiepai [pasted...
bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením skoro v hrdle, po...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.