Pu-erh - 3 a více hvězdiček





2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z přírodích čajových zahrad v Man Xin Long, na hoře Bulang. Tento čaj je silný s pěkným aroma, plný a silný, hořký s rychlým huiganem a velmi dobrou energii. Skvělý pro dlouhodobé stárnutí! Tento koláč je dostupný jen v omezeném množství

2000 CNNP 7532 Tiepai

2000 CNNP 7532 Tiepai
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Tento čaj se nejvíce podobá CNNP 7532, ale my jej označujeme jako tiepai [pasted brand], protože je příliš obtížné určit přesný původ tohoto koláče a nechceme jej zkreslovat. Skladován byl v provincii Guangdong, a vlhkost skladování je v něm mírně patrná, nicméně koláče i čaj jsou velmi čisté. Některé koláče mají neifei [vnitřní lístek] umístěn ve středu dortu, u některých z nich je na povrchu a jeden koláč neměli žádný neifei.

Lao ManE 2013 jeseň

Lao ManE 2013 jeseň
5.0 stars 1 hodnocení

LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj a taktiež 'sladký'čaj (ako ho nazývaju dedinčania). Tento pu-erh je niečo z horkého a niečo zo sladkého, veľmi vyvážený medzi horkosťou a sladkastou chuťou. Všetko ale záleží na tom, aké silné nálevy si spravíme. Pre neznalých doporučujem menej lístkov a krátke nálevy a postupne pritvrdiť, pokiaľ by nestačilo. Čajové lístky su vyberané, veľké množstvo prvých, ochlpených lístočkov, krásne spracované zručným...

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha 200g

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení, 4 komentáře

Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé bulangské vesnice v horách Bada. Tato vesnice má jen velmi malé množství čajových stromů, které rostou v lese. Stromy jsou relativně staré, ale farmáři jim zařezávají větve, když stromy příliš vyrostou. Čajové stromy jsou udržovány ve výšce, kde se snadno lístky trhají, protože čaj je sklízen a vyráběn starými ženami ve vesnici. Ty používají původní staré způsoby výroby čaje. Mnozí z nich vyrábějí čaj jen pro...

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení, 1 komentář

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál pochází z regionu Menghai, silně míchaný s Bulangem, kde byl materiál sbírán v lesních oblastech (nejedná se o staré stromy ze starých čajových zahrad). Intenzivní kuwei [hořkost] a potenciál, který nezklame milovníky brutální sílu. Slibujeme. Celková produkce tohoto čaje byl méně než 30 kilogramů. 357g koláč

2000 Shu Pu 7262

2000 Shu Pu 7262
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea factory). Po 12 rokoch je chuť čaju hladná a príjemná. Tento Šhu Pu-erh ešte stále ukrýva v sebe veľký potenciál zrenia. Čaj bol skladovaný v čistej horskej oblasti na ostrove Tajwan. 7262 je recept z roku 1972 použivaný v Dayi, na výrobu sa použili čajové lístky kvalitatívnej triedy 2 až 6. Výsledny čaj z takého receptu je hutný a hladký.

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake
3.5 stars 1 hodnocení

Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až střední fermentace jarního materiálu ze starých plantáží čajových stromů dává tomuto čaji silnou chuť. Pěkný huigan a silná cha qi! Čaj bude ještě zrát a jeho chuť se tak bude ještě vyvíjet!

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný zber. Veľmi povzbudivý čaj aj napriek jeho ohromnej sile prináša do mysle kľud a meditatívný pokoj. Sladkastá a veľmi príjemná dochuť. Krásne spracované čajové lístky sa nedajú prehliadnuť, silné a tučné stonky, žilnaté lístky nasvedčujú, že toto je ozaj vysokohorský gušhu (200-500 ročné čajovníky) pu-erh.

Luo Shui Dong 2012 Spring

Luo Shui Dong 2012 Spring
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui Dong 落水洞 - slavná obec produkující puer v horách Yiwu. Farmáři zde převážně pochází z etnické menšiny Hanů, kteří jsou známí svou vynikající ruční zpracovatelskou technikou. Tento čaj byl vyroben brzy na jaře, nálev je jasný, zářivě žlutý, se sladkou máslovou chutí v ústech. Vzhledem k tomu, že se čaj velmi dobře pije již jako mladý puerh, Luo Shui Dong je tedy dobrým vstupním bodem pro nováčky sheng (raw)...

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor Raw Pu-erh tea of Yi Wu mountain

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor Raw Pu-erh tea of Yi Wu mountain
4.5 stars 1 hodnocení, 2 komentáře

Popis od prodejce : Pozdní podzimní sklizeň čaje z divokých arber čajových stromů (mezi 60 a 80 let staré), rostoucí v oblasti vesnice Yi Bi z Yi Wu kraje. Zcela bez chemického ošetření, čaj pochází z jedné rodinné čajové zahrady. Ručně zpracované od začátku až do konce, ale bez kouřivostí! CKlasická Yi Wu chuť, silný a plný v ústech. Sladké dochuť s tónyi trávy a hub. Qiu Yun (秋韵) znamená "píseň podzimu"

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení, 2 komentáře

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu , Manzhuan, Menghai a Yibang). Koláče mají stejný obal, ale lyší se pouze pečetí, která označuje příslušný název hory. Tchajwanský mistr Shi Kun Mu je slavný čajový výrobce těch nejkvalitnějších čajů Puerh. Vybírá si materiál osobně a monitoruje výrobní proces od začátku do konce. Tento koláč je vyroben z čistého, jarní starého arbor (stomy v čajových zhradách) materiálu z hory Yibang. Horská oblast...

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake
4.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary standard in Xishuangbanna. Boyou TF hire Master Huang An Shun who was fermentation workshop director working at the Menghai Tea factory since 1957 to be supervisor for fermentation process. 05 series ripe puerh is the first batch of products. Used 2005 fermented and matured materials, after more than six months storage, select eight grade material and blended into this...

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
5.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary standard in Xishuangbanna. Boyou TF hire Master Huang An Shun who was fermentation workshop director working at the Menghai Tea factory since 1957 to be supervisor for fermentation process. 05 series ripe puerh is the first batch of products. Used 2005 fermented and matured materials, after more than six months storage, select 7th grade material and blended into this...

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g
5.0 stars 1 hodnocení

The best ripe tuo cha this factory has ever made. The 801 product line is well known for the highest grade of leaves and mellow taste. Handpicked in high mountains (more than 2000 meters high mountain area in Wuliangshan), large leaf tea. Finely and traditionally processed. After 7 years aging, the tea produces sweet, smooth taste and aged fragrance of dried longan. A full deep ruby colored liquor with nice aroma. Very good storage in Kunming! Such a good tea is...

«« 1 2  3  4 5 ... 7 »»

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„V roce 1487 použil Čajovou cestu i Marco Polo. Když ji srovnával s Hedvábnou cestou, ocenil význam těchto dopravních tepen umožňujících výměnu zboží i duchovního bohatství. Jak nás čajová cesta vede stále více na sever, začíná všude převládat vliv tibetského Buddhismu a tibetského způsobu života. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q341] [s34]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy