2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

3.5 stars  3.5  2 hodnocení  Přidáno 23.04.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [182] A 8841x
2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: mid-April 2007

Výrobce: Lancang Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain Rain (mid-April) as raw material, this traditional stone pressed cake is one of the most attractive raw puerh in our store. When make the tea, the house can be filled with fruity fragrance. It is a very enjoyable experience. Bright yellow infusions, with honey sweet taste and light apricot aroma, rich and balanced. After 4 years dry storing in Kunming, 0502 is very good for drink now. And this tea will be continued to improve with aging.


  •   Počet zobrazení: 8841  


Tomáš
04.05.2013 14:31:12

Příjemný společník

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento Pu-Erh jsem zakoupil asi před rokem a pravidelně se k němu vracím.
Jsou na něm již atrné známky zrání, není moc ostrý a je dokonale ovocně kulatý.
Ano, není to žádná

Yixing konvička 120ml
Dávám většinou 5-8g čaje (podle toho jak mám chuť a také, jak moc velký kus ulomím)
Zalévám vodou o teplotě asi 80-85°C a louhuji zhruba 30/15/10/15 ...


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

sypalino
07.05.2013 12:41:41

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Asi před dvěma roky jsme zakoupil dva koláče, nepodařilo se mi ho ale připravit k plné spokojenosti, čaj byl poměrně dobrý, ale bylo v něm dosti hořkosti, ovocnost jsem moc necítil. Odložil jsem ho, a čas od času se k němu vracím. Nyní po cca dvou letech se dosti zvýraznila kouřová složka, zatím je ještě docela příjemná, ale už je to na hraně ;-) Možná by pomohla příprava chladnější vodou. Zatím připravuji 7g/130 ml yixing konvička, voda 95, a cca 20/10/15/25/30/40/50/60/75


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Tomáš
09.05.2013 18:12:50

Máš pravdu, že tam ta kouřovost je celkem dost znatelná. Já sem si už jakžtakž vychytal přípravu, zalévám chladnější vodou a jsem spokojený. Celkově mi ten čaj přijde dost hluboký, sladký, ovocný .. má sílu. Z toho, co jsem z Jingmai ochutnal, mi přijde jako lepší průměr.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
09.05.2013 20:17:56

Děkuji ta tip, určitě vyzkouším přípravu s chladnější vodou. Co se týče Jingmai, velice mě loni zaujal 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu, jsem zvědavý, zda a jak se asi posunul za rok v puerhotéce, na druhou starnu se snažím krotit nedočkavost a nedloubat do něj a nechat ho ležet alespoň 4-5 let ;-)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Tomáš
13.05.2013 21:29:44

No tak to bych asi nevydrzel ... Tenhle konkretne jsem nemel, ale nejake cestve z nabidky chawangshopu jsem mel a musim rict, ze vetsinou stoji za to. Ja byt tebou tak bych si ho uzival u ted, kdy je dobry, protoze buhvi co s nim zrani udela - za prve v susich podminkach a za druhe mi prijde, ze Jingmai to zrani moc neprospiva... Ale jak chces :)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
23.08.2013 09:58:06

V rámci začajování nové konvičky na středně vyzrále shengy (materiál Yuan Kuang - old purple clay) jsem se k čaji opět vrátil. Nechtěl jsem hned napoprvé dávat do konvičky nějaký prémiový čaj, byl jsem zvědav, jak se v konvičce bude vyvíjet spíše "průměrnější" čaj. A byl jsem velice mile překvapen :-) Kouřová složka, která byla při předchozí přípravě tak patrná, se nyní projevila jen v prvním nálevu a mnohem méně výrazně, od druhého nálevu převládla ovocno - bylinná chuť s lehkou naptrpklostí, kouřovost se téměř vytratila. Dochuť byla výrazná a dosti dlouhá. Spařené lístky v konvičce voněly moc příjemně, byliny, ovoce, lehká kouřovost. Nevím, jestli se čaj od posledka tak posunul(jsou to pouze cca 3 měsíce) nebo zda sehrála tak velkou roli konvička, každopádně bylo to moc příjemné čajování. Příprava: 7,5g/150 ml oplach 10s a dále /20/10/20/25/35/45/60/90

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano +1 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
28.08.2014 10:31:01

Ochutnávka opět po roce. Neřekl bych, že se čaj nějak výrazně posunul, je snad trochu uhlazenější, stále je přítomna lehká kouřovost, příjemná trpkost a svíravost, ale také ta ovocnost. Nálev má nyní oranžovou barvu, porovnám li ho s barvou na fotce prodejce, která je cca 3 roky stará, tedy výrazně ztmavl. Čaj popíjím dopoledne a je velmi pozbuzující. příprava: gaiwan 120 ml/cca 7g oplach 10s a dále cca /20/10/20/25/30/35/50/60

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
17.03.2015 10:15:52

Po několika měsících opět ochutnávka. Suchý list voní příjemně sladce, spařené lísty ihned po slití lehce hořce, ovocně a s velmi slabou stopu kouře. Po schladnutí je vůně ovocná. V nálevu už kouřovost cítit vůbec není, hořkost a svíravost nejsou příliš výrazné, je přítomná solidní ovocná chuť. Barva nálevu je oranžová, čirá, bez zakalení. Řekl bych, nyní příjemný čaj na běžné popíjení. Příprava : gaiwan 130 ml/cca 8g oplach 10s a dále cca 20/15/20/25/35/45/60

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
0.0 stars 0 hodnocení

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
5.0 stars 1 hodnocení

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) ...

2011 Bang Wei Spring

2011 Bang Wei Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet...

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...


Citace - Pu-erh


„Když začali místní pěstitelé vyrábět druh čaje zvaný pu-erh, využili především toho, že listy obsahovali velké množství výživných prvků, zajišťující čaji vysokou kvalitu. Díky tomu se stal proslulým. “

cesta_caje_a_koni_vareni_caje_v_bambusu_na_ohni
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q328] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pití čaje Pu Er léčí záněty, eliminuje bakterie a ochraňuje zuby
Pu Er obsahuje řadu aktivních látek s bakteriostatickými účinky. Výzkumy a klinické testy dokazují, že čaj Pu Er odolává bakteriím, brání jejich množení. Důvodem je již zmiňovaný fenol z velkolistých čajovníků rostoucích v čínské provincii Yunnan. Čajovník získává fluor z kvalitní hlíny, ve které roste a sklizené čajové lístky tak zásadním způsobem pomáhají chránit a posilovat zuby. Čaj chrání před zubním kazem a pachem z úst.“

Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q538] [s70]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy