Gushu - 4 a více hvězdiček





2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
5.0 stars 1 hodnocení

Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha) Místo: vesnice Zheng Jia San Dui, pouhých 15 km od Lao Ban Zhan (téměř veškerý místní Mao Cha je obchodován v Lao Ban Zhan jako Mao Cha pocházející přímo z Lao Ban Zhan, od kterého je podstatě nerozeznatelný) Mao Cha: divoce rostoucí čajovníky staré až 250 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a nejvyšší možné kvality, zpracovaný zcela původním...

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing
5.0 stars 1 hodnocení

Materiál pro tento koláč pochází z Man Nan Lao Zhai v pohoří Hekai. V Man Nan Lao Zhai žije Lahu minorita. V čajových zahradách tam roste jen několik malých čajových stromů, většina stromů je opravdu hodně stará a rostou tam několik stovek roků. Použili jsme první sklizeň z konce března 2015 než dorazili deště. Stříbrné a velké pupeny, tmavé listy, silná vůně. Čaj je bohatý, hutný a v ústech plný, hořká jak to Hekai dokáže, dozvuk je rychlý a sladký. Tento čaj pochází ze stejné...

2014 White2Tea New Amerykah 2

2014 White2Tea New Amerykah 2
4.5 stars 1 hodnocení

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná hořkost], a spousta šmrncu. Tento čaj je pokračováním loňského čaje New Amerykah. Směs je mírně odlišná, více se zaměřuje na sladkost a tělo než na hořkosti.

HaiWan Wild Tea 99

HaiWan Wild Tea 99
4.0 stars 1 hodnocení

Yiwu Hai Wan wild tea - special grade (pu-erh.sk favorite) Year: 1999 Weight: 357g Stored Location: Low mountain near the city in Taipei Material: The maocha were selected from Yiwu. Tea trees are more than hundred years old and wild. Features: This tea storing surrounding has had sufficient moisture so the tea had a good transformation. Even this sheng pu-erh was stored only 15 years its taste is already very smooth. In 1999, the wild tea trees...

2014 Jingmai Gu Shu Huang Pian

2014 Jingmai Gu Shu Huang Pian
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z Jingmai Da Zhai, pěstované v Da Ping Zhang oblasti, a je považován za nejlepší Jingmai čaje dostupný na trhu. Zakoupili jsme pár kilo této Huang Pian maoči a vzali ji do Kunming, kde část nabízíme jako volné listy a zbytek bude lisován do koláčů. Jedná se o raw puerh té nejvyšší kvality ze starších čajových lístků (Huang Pian - žluté listy, nebo Da Ye Zi). Starší listy pocházející ze stovky roků starých stromů, jde o zežloutlé, červené nebo oranžově zbarvené listy. Čajoví...

Lao ManE 2013 jeseň

Lao ManE 2013 jeseň
5.0 stars 1 hodnocení

LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj a taktiež 'sladký'čaj (ako ho nazývaju dedinčania). Tento pu-erh je niečo z horkého a niečo zo sladkého, veľmi vyvážený medzi horkosťou a sladkastou chuťou. Všetko ale záleží na tom, aké silné nálevy si spravíme. Pre neznalých doporučujem menej lístkov a krátke nálevy a postupne pritvrdiť, pokiaľ by nestačilo. Čajové lístky su vyberané, veľké množstvo prvých, ochlpených lístočkov, krásne spracované zručným...

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení, 1 komentář

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál pochází z regionu Menghai, silně míchaný s Bulangem, kde byl materiál sbírán v lesních oblastech (nejedná se o staré stromy ze starých čajových zahrad). Intenzivní kuwei [hořkost] a potenciál, který nezklame milovníky brutální sílu. Slibujeme. Celková produkce tohoto čaje byl méně než 30 kilogramů. 357g koláč

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný zber. Veľmi povzbudivý čaj aj napriek jeho ohromnej sile prináša do mysle kľud a meditatívný pokoj. Sladkastá a veľmi príjemná dochuť. Krásne spracované čajové lístky sa nedajú prehliadnuť, silné a tučné stonky, žilnaté lístky nasvedčujú, že toto je ozaj vysokohorský gušhu (200-500 ročné čajovníky) pu-erh.

Luo Shui Dong 2012 Spring

Luo Shui Dong 2012 Spring
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui Dong 落水洞 - slavná obec produkující puer v horách Yiwu. Farmáři zde převážně pochází z etnické menšiny Hanů, kteří jsou známí svou vynikající ruční zpracovatelskou technikou. Tento čaj byl vyroben brzy na jaře, nálev je jasný, zářivě žlutý, se sladkou máslovou chutí v ústech. Vzhledem k tomu, že se čaj velmi dobře pije již jako mladý puerh, Luo Shui Dong je tedy dobrým vstupním bodem pro nováčky sheng (raw)...

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení, 2 komentáře

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu , Manzhuan, Menghai a Yibang). Koláče mají stejný obal, ale lyší se pouze pečetí, která označuje příslušný název hory. Tchajwanský mistr Shi Kun Mu je slavný čajový výrobce těch nejkvalitnějších čajů Puerh. Vybírá si materiál osobně a monitoruje výrobní proces od začátku do konce. Tento koláč je vyroben z čistého, jarní starého arbor (stomy v čajových zhradách) materiálu z hory Yibang. Horská oblast...

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.

Big Green Tree Yiwu 2001

Big Green Tree Yiwu 2001
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” vo fabrike Day (Menghai tea factory). Obal originálneho ročníka 2001 od Day vyzerá trocha inak. Použité čajové lístky pochádzajú zo starých, stromových čajovníkov. Chuť čaju je už pekne vyprofilovaná, vyhladená ale stále ešte má poteciál sa posunúť ďalej, cítiť stále miernu horkosť, ktorá sa rokmi bude meniť na sladkasté tóny. Čaj bol po väčšinu svojho života archivovaný v čínskom...

2013 Wuliang Wild Hongcha

2013 Wuliang Wild Hongcha
4.2 stars 2 hodnocení

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely wild trees, that haven't been planted by humans and average around 800-1000 years old. The leaves naturally have honey like characteristics in the taste and aroma, which lends them very well to being made into hongcha (Red/Black tea). I find it difficult to get excited by many hongcha - the oxidisation often seems to mute many of the characteristics of teas that I find most enjoyable. This one...

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha
4.5 stars 1 hodnocení

Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is located next to the ancient tea garden. The ancient tea gardens are at an altitude of 1800 meters above the mountains. We tasted many kinds of Maocha and this is one of the pure Gushu(Ancient tea trees) tea samples. This tea has soft texture - mildly sweet and flowers aromas. Slightly bitter, cool and refreshing feeling left in the mouth.

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení, 2 komentáře

高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh reality that talent and ability can rarely meet [find] people who can really appreciate them. These cakes are a blend of the high mountain ancient tree tea from Mengku and Menghai area. The Menghai materials came from 2012 spring harvest and were matured for a year in Kunming, then blend with 2013 early spring tea from Mengku East Mid-levels. The tea has a strong taste, fresh,...


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pití čaje Pu Er léčí záněty, eliminuje bakterie a ochraňuje zuby
Pu Er obsahuje řadu aktivních látek s bakteriostatickými účinky. Výzkumy a klinické testy dokazují, že čaj Pu Er odolává bakteriím, brání jejich množení. Důvodem je již zmiňovaný fenol z velkolistých čajovníků rostoucích v čínské provincii Yunnan. Čajovník získává fluor z kvalitní hlíny, ve které roste a sklizené čajové lístky tak zásadním způsobem pomáhají chránit a posilovat zuby. Čaj chrání před zubním kazem a pachem z úst.“

Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q538] [s70]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy