2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 05.09.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [255] A 10197x
2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Menghai - březen 2012, Mengku - březen 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh reality that talent and ability can rarely meet [find] people who can really appreciate them.

These cakes are a blend of the high mountain ancient tree tea from Mengku and Menghai area. The Menghai materials came from 2012 spring harvest and were matured for a year in Kunming, then blend with 2013 early spring tea from Mengku East Mid-levels.

The tea has a strong taste, fresh, delicate mouthfeel, both powerful and balanced.

Production date :
Menghai - March, 2012
Mengku - March, 2013

Weight : 200g per cake, 7 cakes in bamboo tong


  •   Počet zobrazení: 10197  


Ondřej
19.09.2013 14:26:04
Ondřej

Vysoké hory a tekoucí voda

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Další letošní (2013) koláček vyrobený Cha Wan Shopem pod názvem "Gao Shan Liu Shui" v překladu “Vysoké hory a tekoucí voda” poukazující na tvrdou realitu, kde talent a schopnosti jsou jen zřídka oceněny lidmi.
Mokré lístky voní ovocně, sladce. Pěkná vůně mladého pu-erhu. Chuť je velmi plná, ovocná, sladká s výraznou hořkostí v dozvuku. Hořkost zůstává v dozvuku poměrně dlouho patrná u prvních tří nálevů. Dále je tam svíravost a pocit sucha na jazyku – v čaji je podíl letošního čaje z Mengku, takže je hořkost pochopitelná. Rychlý Hui Gan. Je to velmi silný čaj nabitý energií. Jsem zvědav, jak se bude dále vyvíjet. Hořkost mu dává dobrý potenciál ke zrání. Cena je $28 za 200g.


Oplach – 95°C – 7g v gaiwanu – 30s/5/10/15/20/25/30/40/50


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



sypalino
30.08.2016 08:53:24

Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva nálevu je nyní již trochu tmavší, lehce do oranžova. Jednotlivé nálevy jsou krásně voňavé, chuť je plná, od druhého do cca čtvrtého nálevu se stále objevuje znatelná, ale příjemná hořkost, v dalších již není tak intenzivní. Připravil jsem deset nálevů, i poslední byl ještě dosti chutný. Příprava: cca 7,5g/130 ml yixing, oplach 5s/dále 15/10/20/25/30/40/50/60/90/120

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
21.06.2018 09:54:35

Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní, nálev je plné chuti, příjemné aromatický s delším dozvukem, hořkost se vytrácí a barva nálevu pomalu tmavne.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2015 White 2 Tea Pin

2015 White 2 Tea Pin
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2015 Pin Raw Puer Tea 200g z White2tea. Pin je blendem vysoce...

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing
4.0 stars 1 hodnocení

Toto je třetí pokračování Lao Yu(老妪) : stará žena. Materiál pro tento...

2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh

2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
4.7 stars 3 hodnocení

Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna...

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5

ManZhuan 2013 - blind tasting set 5
3.5 stars 1 hodnocení

sladkastá, bohatá, hutná chuť nastupuje už od začiatku, pri druhom nálevu vystupuje do...

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing 200g
4.0 stars 2 hodnocení

This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village...

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...


Citace - Pu-erh


„Vůně
Aroma širokolistých starých čajovníků můžeme obecně rozdělit následovně:
ovocno-květinová vůně, modově-květinová vůně, medově-sladká vůně, datlově-jujubová vůně, vůně orchideje, kafrová vůně, vůně rozvařené rýže, lotosově-květinová vůně, vyzrálá vůně
Některé čaje jsou vysoce aromatické, jiné mají vůni vice rafinovanou a dlouho trvající. I když existuje velké množství různých vůní, všechny by měly být přírodní, příjemné a takové, kterým lehce propadnete. Tyto vůně jsou přítomny při pití čaje a nejsou patrné při pouhém přivonění k čaji.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q791] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy